3 Απριλίου 2020
Ομιλία του κ. Αμανατίδη για το νέο Ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του κ. Αμανατίδη για το νέο Ασφαλιστικό στην Ολομέλεια της Βουλής

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ασφαλιστικού συστήματος, ασφαλιστικό νομοσχέδιο συνοδεύεται από πλήρη αναλογιστική μελέτη κύριων και επικουρικών συντάξεων που επιβεβαιώνει την βιωσιμότητα του συστήματος.

· Είναι το πρώτο ασφαλιστικό νομοσχέδιο μετά από 11 χρόνια, που δεν θα έχει καμία μείωση στις συντάξεις.

· Διευρύνεται καθολικά η ειδική πρόνοια και ευνοϊκή μεταχείριση σε όλους τους νεοεισερχόμενους στην παραγωγική διαδικασία.

· Πλήρης αποσύνδεση από το εισόδημα και από τα χρόνια ασφάλισης και τις γνωστές κλάσεις του παρελθόντος.

· Ο πρωτογενής τομέας αντιμετωπίζεται με ευαισθησία, μέσα από ένα ειδικό, ευνοϊκό και προστατευτικό πλαίσιο μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών.

· Μέσα από την σύσταση του μεγαλύτερου δημόσιου φορέα e-ΕΦΚΑ επιχειρείται η μεγαλύτερη διοικητική και οργανωτική ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος από την σύστασή του.

· Μεταρρύθμιση ψηφιακής σύνταξης.

· Συστήνεται στον e-ΕΦΚΑ, η Διεύθυνση Διευθέτησης Αναφορών για θέματα Α.Μ.Ε.Α. με στόχο την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της Διοίκησης.

· Για τους μισθωτούς, υλοποιείται σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

Επιδίωξή μας πρέπει να είναι όλοι οι Έλληνες να πιστέψουν ξανά στην κοινωνική ασφάλιση, να ενταχθούν σε αυτή, να της εμπιστευθούν τους κόπους τους και στο τέλος του ασφαλιστικού τους βίου να γνωρίζουν ότι θα λάβουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

 

Φόρτωση....

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα