Νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας: Τι ισχύει για τις κατασχέσεις λογαριασμών (video)

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Νέος Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας: Τι ισχύει για τις κατασχέσεις λογαριασμών (video)

Η καλύτερη προστασία για τον οφειλέτη είναι να κάνει έναν λογαριασμό ακατάσχετο στην ΑΑΔΕ και στην τράπεζα

Yπάρχει τεράστια πίεση από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών προκειμένου οι οφειλέτες να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση, είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Βλέπουμε να γίνονται κατασχέσεις λογαριασμών ακόμα και για χρέη 500 ευρώ, που έχουν ξεπεράσει τους τρεις μήνες είπε.

Υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως τα ποσά της διατροφής, τα 4/5 των ημερομισθίων, το ½ των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ και του εφάπαξ, καθώς επίσης και οι καταθέσεις έως 1250 ευρώ μηνιαίως σε μία τράπεζα, εφόσον ο συγκεκριμένος λογαριασμός έχει γίνει ακατάσχετος.

Για τέτοιες περιπτώσεις, εφόσον έχει κατασχεθεί από την εφορία όλο το ποσό, πρέπει ο οφειλέτης να κάνει αίτηση στην εφορία στην οποία να επισημαίνει ότι παρανόμως έγινε η κατάσχεση όλου του ποσού,

  • Η καλύτερη προστασία του οφειλέτη είναι να κάνει έναν λογαριασμό ακατάσχετο στην ΑΑΔΕ και στην τράπεζα.
  • Υπάρχει και η προστασία από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς μέσω της ρύθμισης του χρέους σε 12 ή 24 δόσεις, για τακτικές οφειλές (ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ), ή σε 24 ή 48 δόσεις για έκτακτες οφειλές όπως ο φόρος κληρονομιάς, είπε.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός δίνει την δυνατότητα για πολλές δόσεις, που φτάνουν στις 240 δόσεις για τα χρέη προς την εφορία και τις 420 δόσεις για τα χρέη προς τις τράπεζες, τόνισε.

Για κάποιον που ανήκει σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα υπάρχει επιπλέον προστασία της πρώτης κατοικίας με επιδότηση της δόσης του στεγαστικού δανείου, είπε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!