Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Σαφάρι φορο-ελε΄γχων και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων αλλά και επέκταση των αυτόματων κατασχέσεων για χρέη προς την εφορία θα επιστρατεύσει το 2022 με τάμπλετ η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και οι φορο-ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ελεγχόμενων πολιτών και θα εκδίδουν αυτόματα σημείωμα με τα αποτελέσματα το ελέγχου.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργείΈρχεται το Eispraxis

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επίσης επισημαίνεται ότι από την επόμενη χρονιά θα τεθεί σε εφαρμογή και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, Eispraxis το οποίο θα καταγράφει τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη. Εν συνεχεία αυτό θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, Χρηματιστήριο, ΕΡΓΑΝΗ, ΓΕΜΗ ).

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα ειδοποιείται ηλεκτρονικά για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Εάν ο οφειλέτης δεν ρυθμίζει τα χρέη του, τότε η ΑΑΔΕ θα προχωρά αρχικά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και σε δεύτερη φάση σε πλειστηριασμούς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!