Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Έρχεται το Eispraxis για τους οφειλέτες -Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

Σαφάρι φορο-ελε΄γχων και ηλεκτρονικών διασταυρώσεων αλλά και επέκταση των αυτόματων κατασχέσεων για χρέη προς την εφορία θα επιστρατεύσει το 2022 με τάμπλετ η ΑΑΔΕ, προκειμένου να αυξηθεί η εισπραξιμότητα και να καταπολεμηθεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής.

Ο έλεγχος θα γίνεται μέσω του QRcode και οι φορο-ελεγκτές θα έχουν άμεση πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των ελεγχόμενων πολιτών και θα εκδίδουν αυτόματα σημείωμα με τα αποτελέσματα το ελέγχου.

254715 1791e4bc3f 9fbec386888015d0Έρχεται το Eispraxis

Επίσης επισημαίνεται ότι από την επόμενη χρονιά θα τεθεί σε εφαρμογή και το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, Eispraxis το οποίο θα καταγράφει τη συμπεριφορά του κάθε οφειλέτη. Εν συνεχεία αυτό θα αντλεί πληροφορίες για τα εισοδήματα και τα περιουσιακά του στοιχεία από όλα τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Icisnet, το Elenxis καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφοι, Χρηματιστήριο, ΕΡΓΑΝΗ, ΓΕΜΗ ).

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιολογείται η οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη για την αποπληρωμή του χρέους και θα ειδοποιείται ηλεκτρονικά για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας. Εάν ο οφειλέτης δεν ρυθμίζει τα χρέη του, τότε η ΑΑΔΕ θα προχωρά αρχικά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, εισοδημάτων, κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και σε δεύτερη φάση σε πλειστηριασμούς.
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida