Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 – Σε πόσες δόσεις και πότε θα καταβληθεί

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 - Σε πόσες δόσεις και πότε θα καταβληθεί

Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 – Σε πόσες δόσεις και πότε θα καταβληθεί

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με τον ΕΝΦΙΑ θα κάνει ποδαρικό το 2022, αφού το υπουργείο Οικονομικών θέλει έως τα τέλη του Μαρτίου να έχει όχι μόνο ολοκληρωθεί η εκκαθάριση αλλά πιθανόν να έχει δρομολογηθεί και η καταβολή του.

Γράφει η φοροτεχνικός Χριστίνα Μαννέ

Σε συνεργασία με την Βασιλική Καραβάτα

Αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι με το πού τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ του 2021 οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα προχωρήσουν με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ξεκινώντας αμέσως με την πληρωμή του φόρου, αντί του Σεπτέμβρη-Οκτώβρη που συνήθως καταβάλλεται η πρώτη δόση.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η πρώτη δόση του νέου ΕΝΦΙΑ θα καταβληθεί σε 10 ή 12 δόσεις οι οποίες δυστυχώς θα κάνουν την εμφάνισή τους λίγους μήνες μετά την μέχρι τώρα δοθείσα παράταση εξόφλησης η οποία θα εκπνεύσει τον Φεβρουάριο του 2022.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 - Σε πόσες δόσεις και πότε θα καταβληθεί

Επιπρόσθετα ο ΕΝΦΙΑ θα βεβαιωθεί μικρότερος περίπου 2,5% – 3% για τους περισσότερους ιδιοκτήτες ακινήτων το 2022 κάτι το οποίο θα έρθει να δώσει μια πνοή ανακούφισης σε πολλά νοικοκυριά τα οποία έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται αν τελικά αξίζει να έχει κανείς περιουσία με ενσωμάτωση των νέων αντικειμενικών αξιών για τον υπολογισμό του φόρου .

Τέλος να σημειωθεί ότι για το 2022 η πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους , είναι χαμηλότερη, αναφορικά με τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, κατά 60 εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτά που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν από τον φόρο του 2021.

Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Έρχεται ο «νέος» ΕΝΦΙΑ το 2022 - Σε πόσες δόσεις και πότε θα καταβληθεί

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...