21 C
Πτολεμαΐδα
17 Σεπτεμβρίου 2020Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα «Αναγκαία μέτρα στήριξης των αγροτών των Δήμων Σερβίων και Βελβεντού που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφές». Στην ερώτηση γίνεται αναφορά στο σημαντικό πρόβλημα που προέκυψε από τις βροχοπτώσεις και την χαλαζόπτωση του Ιουλίου και του Αυγούστου, γεγονός που προκάλεσε ζημιά άνω των 10 εκ. ευρώ στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Επιπρόσθετα, καταγράφονται τα ανοικτά ζητήματα για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο (κόστος, πρόσβαση στις αγορές), ενώ παρατίθεται το πρόβλημα με την κάλυψη του παγίου αγροτικού κεφαλαίου που καταστράφηκε από την κακοκαιρία. Η κ. Βέττα δήλωσε: «Η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τον ΕΛΓΑ αποτελεί ένα κομβικό σημείο για τους αγρότες στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού. Πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για την πλήρη κάλυψη των ζημιών, ώστε οι αγρότες να αποζημιωθούν για την καταστροφή της παραγωγής τους που φτάνει έως και το 100% της συνολικής συγκομιδής. Επίσης, πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει το σύνολο των ζημιών για τις φυσικές καταστροφές και νόσους. Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει τον αγροτικό τομέα, ειδικά σε μια περίοδο που οι επιλογές των κατοίκων της ΠΕ Κοζάνης στενεύουν απελπιστικά λόγω του οικονομικού μαρασμού που προκύπτει από την βεβιασμένη και άδικη απολιγνιτοποίηση. Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα όπως, για παράδειγμα, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν τους αγρότες της ΠΕ Κοζάνης να διαθέσουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους στην αγορά.». Η παρούσα ερώτηση συμπληρώνει θεματικά την αντίστοιχη που είχε κατατεθεί στις 18 Αυγούστου από την κ. Βέττα, για την χρηματοδότηση των οδικών υποδομών της περιοχής που πλήγησαν από τις καταστροφές του καλοκαιριού. Επισυνάπτεται το κείμενο της ερώτησης.
Επικαιρότητα

Μήνυμα Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπης Βέττα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Εύχομαι καλή σχολική χρονιά στις μαθήτριες και τους μαθητές, τους γονείς και τους κηδεμόνες, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό των σχολικών μας μονάδων.

Φέτος, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά λόγω της πανδημίας. Όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε τηρώντας τους κανόνες για να θωρακίσουμε την δική μας υγεία, αλλά και των οικείων μας.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι δεν λήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Προτάσεις όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, η πρόσληψη εκπαιδευτικών, αναπληρωτών και μόνιμων, η στελέχωση όλων των σχολείων με καθαρίστριες δεν αξιοποιήθηκαν με αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ανασφάλεια για την λειτουργία των σχολείων.

Εύχομαι, παρά τη πλημμελή διαχείριση, η χρονιά να κυλήσει απροβλημάτιστα ώστε παιδιά και εκπαιδευτικοί να κάνουν ένα υπέροχο ταξίδι προς τη γνώση, την κοινωνικοποίηση και την συνύπαρξη που μόνο το σχολείο μπορεί να προσφέρει.

Καλή σχολική χρονιά!

 Αφήστε σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να βελτιώσει την εμπειρία περιήγησης. Συνεχίζοντας την περιήγηση στον ιστότοπο, αποδέχεστε τη χρήση cookies. Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες, πατήστε "Περισσότερα". Αποδοχή Περισσότερα

H Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας έκλεισε ένα χρόνο στο «τιμόνι» της Περιφέρειας. Η δική σας άποψη είναι ότι η Περιφερειακή Αρχή Δυτικής Μακεδονίας:

Loading ... Loading ...