Πλεύρης για πορεία της πανδημίας: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Πλεύρης για πορεία της πανδημίας: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό

Πλεύρης για πορεία της πανδημίας: Μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον κορονοϊό

«Αναλόγως θα α προσαρμοζόμαστε» – «Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί»

Για μια νέα φάση της πανδημίας έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Υγείας για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας ενόψει Πάσχα. «Θεωρούμε ότι πλέον μπαίνουμε στη φάση της συνύπαρξης με τον ιό. Τα μέτρα υπάρχουν χωρίς τη διαδικασία υποχρεωτικότητας», υπογράμμισε

«Δεν πιστεύουμε στη λογική του zero covid, όπως στην Κίνα. Πιστεύουμε στις πολιτικές όπου ενισχύοντας το ΕΣΥ, μπαίνουμε σε μια διαδικασία που οι δείκτες μας επιτρέπουν ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορονοϊό», σημείωσε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα μπορούμε να προσαρμοζόμαστε.

Η χώρας μας βρέθηκε σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σημείωσε ο υπουργός Υγείας, συνεχίζοντας ότι «η επιδημιολογική εικόνα δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας, βλέπουμε να μειώνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ακόμα και οι σκληροί δείκτες – το βασικό στοιχείο είναι ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας και η χώρα μας είχε χαμηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ».

«Αυτό δεν μας κάνει να εφησυχάζουμε», υπογράμμισε για να συμπληρώσει ότι η κυβέρνηση είναι «σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί…».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...