Οι άνω των 60 χωρίς τρίτη δόση μπαίνουν σε… lockdown από Δευτέρα

Οι άνω των 60 χωρίς τρίτη δόση μπαίνουν σε... lockdown από Δευτέρα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Οι άνω των 60 χωρίς τρίτη δόση μπαίνουν σε… lockdown από Δευτέρα

 

Έρχονται ανατροπές στην καθημερινότητα των πολιτών άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση.

Όσοι είναι άνω των 60 ετών και δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό μέχρι τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, ουσιαστικά θα μπαίνουν σε ένα ιδιότυπο lockdown καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τις 13/12, όπως ήδη έχει περαστεί στην ΚΥΑ που αναμένεται να εκδοθεί αύριο ή το αργότερο το Σάββατο, σε περίπτωση που κάποιος άνω των 60 ετών δεν έχει κάνει την αναμνηστική δόση και έχει κλείσει επτάμηνο (από τη 2η δόση), δηλαδή από το εξάμηνο έχει και ένα μήνα, στην πραγματικότητα λογίζεται ως ανεμβολίαστος.

Επίσης, ο υπουργός υπογράμμισε ότι όσοι δεν έχουν κάνει καμία δόση, από τις 16 Ιανουαρίου θα έρθουν αντιμέτωποι με το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ. Μάλιστα, όπως επισήμανε ο κ. Πλεύρης, μέσα σε μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση αυτού του μέτρου, έχουν κλειστεί 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60+.  Άρα το μέτρο απέδωσε από τις πρώτες του ημέρες, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Ένα ενδεικτικό παράδειγμα είναι ότι εάν κάποιος έχει πραγματοποιήσει τη δεύτερη δόση στις 12/5/2021, στις 13/12/2021 κι εφόσον φυσικά δεν έχει προβεί νωρίτερα στην επαναληπτική, θα θεωρείται ανεμβολίαστος και έτσι δεν θα είναι σε θέση να εισέρχεται σε μια σειρά από κλειστούς χώρους όπως είναι η εστίαση και η ψυχαγωγία.

Θα απαιτούνται rapid test

Η λήξη του πιστοποιητικού συνεπάγεται ότι για να πάνε στην εργασία τους θα χρειάζονται δύο rapid test την εβδομάδα, όπως επίσης θα απαιτούνται rapid test και για να ψωνίσουν σε εμπορικά καταστήματα, για να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, κτλ.

Υπενθυμίζεται οτι το νέο πιστοποιητικό έχει άμεση ισχύ και δεν χρειάζεται να παρέλθει το διάστημα των 14 ημερών, όπως ισχύει για τον εμβολιασμό με δύο δόσεις (ή μία, αν πρόκειται για το μονοδοσικό εμβόλιο).

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

LOGISTIKO KOZANI
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida