Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του από την κυβέρνηση

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του από την κυβέρνηση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό Εμβολιασμού: Σήμερα η παρουσίασή του από την κυβέρνηση

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ( EU Digital COVID Certificate) που θα διευκολύνει τα ταξίδια των πολιτών εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).
Στην εκδήλωση αυτή η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, θα μιλήσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα λάβουν μέρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Λίγα λόγια για το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό
Το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό θα ισχύσει σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και θα διευκολύνει τους Ευρωπαίους πολίτες στις μετακινήσεις τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς θα τους απαλλάσσει μεταξύ άλλων από την υποχρέωση καραντίνας και άλλους πρόσθετους περιορισμούς. Επίσης επισημαίνεται πως το «Πράσινο Διαβατήριο» θα εκδίδεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πλατφόρμας, gov.gr, χρησιμοποιώντας είτε τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet, είτε τον ΑΜΚΑ . Θα περιέχει έναν κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για την προστασία του από τυχόν πλαστογράφηση, και τις απολύτως απαραίτητες πληροφορίες: ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης.
Μεταξύ άλλων το Πιστοποιητικό αυτό θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του:
-έχει εμβολιαστεί και με ποιο εμβόλιο.
-έχει αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ
-έχει ασθενήσει από την covid_19 και έχει αναρρώσει.
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida