Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Ασφαλής θεωρείται ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών σύμφωνα με τον διευθυντή Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιο Σκουτέλη. «Υπάρχει προβληματισμός χωρίς αντικείμενο. Ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό στα 12-15 ετών. Το ECDC εξέδωσε οδηγίες. Δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των 12+».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κορονοϊό. Αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι. «Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από 12 και άνω και σύντομα. Ούτε σύντομα, ούτε υποχρεωτικός» ανέφερε.

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Για τις μεταλλάξεις ο κ. Σκουτέλης είπε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρας μας. Από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν, ανέφερε.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!