Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Εμβολιασμός παιδιών 12-15 ετών: Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός, λέει ο Σκουτέλης

Ασφαλής θεωρείται ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών σύμφωνα με τον διευθυντή Παθολογικής Κλινικής και μέλος της Επιτροπής Εμβολιασμού, Αθανάσιο Σκουτέλη. «Υπάρχει προβληματισμός χωρίς αντικείμενο. Ο ΕΜΑ ενέκρινε τον εμβολιασμό στα 12-15 ετών. Το ECDC εξέδωσε οδηγίες. Δεν είναι στην άμεση προτεραιότητα ο εμβολιασμός των 12+».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 συμπλήρωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός και η κουβέντα αυτή περί υποχρεωτικότητας είναι πολύ παλιότερη από τον κορονοϊό. Αυτό που ισχύει είναι ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα για κάθε πολίτη να εμβολιαστεί ή όχι. «Δεν είπε κανείς ότι θα γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός από 12 και άνω και σύντομα. Ούτε σύντομα, ούτε υποχρεωτικός» ανέφερε.

Για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα είπε ότι ναι μεν πηγαίνει σχετικά καλά, αλλά σε κάποιες ηλικιακές ομάδες που το ποσοστό θα έπρεπε να πλησιάζει το 100%, δεν υπάρχει η αναμενόμενη ανταπόκριση.

Για τις μεταλλάξεις ο κ. Σκουτέλης είπε ότι οι μέχρι τώρα γνωστές φαίνεται πως καλύπτονται από τα εμβόλια.

Αναφερόμενος στην περίπτωση του τουρίστα από τη Ρωσία που ήρθε στη χώρα μας με αρνητικό τεστ και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με κορονοϊό, εξήγησε ότι είναι σωστό να μπαίνουν πολλοί φραγμοί για να έρθει ένας τουρίστας στη χώρας μας. Από την άλλη πλευρά δεν είναι δυνατόν να προλαβαίνουμε όλες τις περιπτώσεις τουριστών που θα έρθουν στη χώρα μας και θα νοσούν, ανέφερε.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida