Εμβολιασμοί: Ανησυχία για την αποτυχία του προγράμματος -Παγώνη: Και η Γ’ δόση στο γενικό πληθυσμό

Εμβολιασμοί: Ανησυχία για την αποτυχία του προγράμματος -Παγώνη: Και η Γ’ δόση στο γενικό πληθυσμό

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Εμφανής και με στατιστικά στοιχεία είναι πλέον η αποτυχία του εγχειρήματος του εμβολιασμού, αναδεικνύοντας ζητήματα πολιτικής διαχείρισης.

Oι νέοι εμβολιασμοί δεν προγραμματίζονται μαζικά από τους πολίτες, ενώ ούτε τα κίνητρα δείχνουν να πιάνουν τόπο, με αποτέλεσμα να επικρατεί ερημιά στα εμβολιαστικά κέντρα.

Το τελευταίο διάστημα και παρά τις προσδοκίες για επιστροφή από τις διακοπές με… εμβόλια, οι νέοι εμβολιασμοί παραμένουν σταθεροί (περίπου 20.000-30.000 ημερησίως).

Με αυτά τα δεδομένα, χρειάζεται πάνω από ένα δίμηνο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του ενός εκατομμυρίου νέων εμβολιασμών για να χτιστεί τείχος ανοσίας και με δεδομένη την αλλαγή του καιρού, τη λειτουργία των σχολείων και την επιστροφή σε κλειστούς χώρους, η κατάσταση μοιάζει… απογοητευτική για το χειμώνα που έρχεται.

«Αποτύχαμε», λέει η Παγώνη

Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος παραδέχθηκε και η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μετά και το κλείσιμο εμβολιαστικών κέντρων. «Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού για ασφάλεια», είπε.

«Στέκονται και περιμένουν»

Όσον αφορά στα εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, όταν υπάρχει ερημιά όπως υπήρχε τις τελευταίες μέρες δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό και να στέκονται εκεί και να περιμένουν! Επομένως θα μπορούσαν να μειωθούν τα εμβολιαστικά εφόσον δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει και να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται».

Για την χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου, η κυρία Παγώνη ξεκαθάρισε πως πρέπει να επεκταθεί.

Στα όριά τους οι σχέσεις Κυβέρνησης και Επιτροπής

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που αρκετοί Έλληνες επιστήμονες έχουν δεύτερες σκέψεις για την πραγματοποίηση τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με την Κυβέρνηση ωστόσο να δείχνει αποφασισμένη να επεκτείνει το πρόγραμμα «Ελευθερία» συμπεριλαμβάνοντας την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό.

Σημειώστε ότι η  Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δεν έλαβε κάποια απόφαση για την αναμνηστική δόση στους πολίτες και μάλιστα, η πρόεδρος της Επιτροπής, Μαρία Θεοδωρίδου έβαλε «φρένο» στα στα όσα είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου, πλην των ανοσοκατεσταλμένων, όσων διαμένουν σε Ομάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και των άνω των 60, η κα.Θεοδωρίδου τόνισε ότι «είναι πολύ νωρίς να σκεφτόμαστε για περαιτέρω αύξηση των ομάδων εμβολιασμού».

Για το ζήτημα της αποτυχία τους προγράμματος εμβολιασμού αναφέρεται στο πρωτοσέλιδό της και η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

kathimerini

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida