Ανοικτά γυμναστήρια από Δευτέρα: Τι λέει ο εκπρόσωπός τους για συνδρομές και χρήση μάσκας

Ανοικτά γυμναστήρια από Δευτέρα: Τι λέει ο εκπρόσωπός τους για συνδρομές και χρήση μάσκας

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ανοικτά γυμναστήρια από Δευτέρα: Τι λέει ο εκπρόσωπός τους για συνδρομές και χρήση μάσκας

Αύριο ανοίγουν τα γυμναστήρια με αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, επαναλειτουργούν τα γήπεδα 5Χ5 και μπάσκετ σε ερασιτεχνικό επίπεδο, επιτρέπονται αθλητικές διοργανώσεις εκτός σταδίων, ενώ δια ζώσης θα διεξάγονται οι εκλογές αιρετών εκπροσώπων έως 150 άτομα.

Οι αθλούμενοι πρέπει να επιδεικνύουνα αρνητικό τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού, με το επιτρεπόμενο όριο ατόμων να διαμορφώνεται στο 1 πελάτης ανά 10 τετραγωνικά.

Tι θα ισχύσει αν έχει πληρωθεί συνδρομή για το 7μηνο που ήταν κλειστά

Ο Δώρος Κλεοβούλου, γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, απαντώντας σχετικά στο ertnews.gr, ανέφερε ότι υπάρχει οδηγία προς τους ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων στη λογική της “μέσης λύσης” για το μοίρασμα των απωλειών και στις δυο πλευρές, δηλαδή σε επιχειρήσεις και αθλούμενους.

Για παράδειγμα όπως είπε ο κ. Κλεοβούλου αν κάποιος έχει πληρώσει για 6 μήνες θα μπορούσαν να του δοθούν 3 μήνες δωρεάν στο γυμναστήριο.

Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Γυμναστηρίων επισήμανε πάντως ότι πρόκειται για οδηγία και ότι δεν μπορούν να δεσμεύσουν κανέναν.

Διευκρινίσεις  για τη χρήση μάσκας

Σε ό,τι αφορά πληροφορίες για χρήση διπλής μάσκας από τους αθλούμενους διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ορθό επιστημονικά να εμποδίζουμε την αναπνευστική οδό του ατόμου που κάνει γυμναστική ακόμα και με μονή μάσκα.

Σε διευκρίνηση πάντως προέβη το υπουργείο Ανάπτυξης, σχετικά με τη διπλή μάσκα:

  • Όσοι ασκούμενοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο εφόσον υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τριών μέτρων από άλλους ασκούμενους
  • Ασκούμενοι που αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα καλό είναι να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα
  • Οι ασκούμενοι μπορούν να φορούν είτε διπλή απλή μάσκα είτε μονή μάσκα ΚΝ95 ή FFP2

Ανοίγει η πλατφόρμα για «Επιχορήγηση Γυμναστηρίων και Παιδοτόπων»

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων των επιχειρήσεων για την ένταξη τους στη δράση «Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδοτόπων».

Με 16 εκατ. ευρώ αναμένεται να χρηματοδοτηθούν οι επιχειρήσεις γυμναστηρίων και παιδότοπων με τη μορφή κεφαλαίων επανεκκίνησης που θα κλιμακώνονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και τα έξοδα της επιχείρησης.

Η προκήρυξη
Σύμφωνα με την προκήρυξη, επιλέξιμες είναι οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν τους εξής ΚΑΔ:

– 93.13.10.01: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ειδικών γυμναστικών (αεροβικής, πιλάτες, γιόγκα κλπ)

– 93.13.10.02: Υπηρεσίες γυμναστηρίου ενόργανης ή μη γυμναστικής

– 93.11.10.04: Υπηρεσίες πίστας καρτ

– 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου

Οι επιχειρήσεις των συγκεκριμένων κλάδων θα πρέπει να έχουν αδειοδοτημένη επαγγελματική έδρα (σε διακριτό της οικίας τους χώρο) και να λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.

 

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida