Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Κλείνουν γυμνάσια και λύκεια για ένα μήνα

4λ ανάγνωσης
Κλείνουν γυμνάσια και λύκεια για ένα μήνα

Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε lockdown σε όλη την χώρα για ένα μήνα και όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια μπαίνει λουκέτο για 30 ημέρες!

Ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε lockdown σε όλη την χώρα, το οποίο θα κρατήσει 30 ημέρες, ενώ θα μπει λουκέτο σε γυμνάσια και τα λύκεια.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Παράλληλα, προανήγγειλε πως θα μπει η Ελλάδα σε lockdown για 30 ημέρες, καθώς πρόκειται για μια πρόταση της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό.

Επίσης, ο Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε πως τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας θα κλείσουν για ένα μήνα, τα δημοτικά όμως πρόκειται να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους.

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν».

Στη συνέχεια επισήμανε πως το lockdown επιβάλλεται, γιατί «η χώρα σιγά σιγά περνάει στο “κόκκινο”», ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Χαρακτηριστικά, είπε πως «είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε όλες τις περιοχές της χώρας, καθώς υπάρχει επιβάρυνση όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και την Αττική, αλλά και στα Ιωάννινα, τις Σέρρες, τη Λάρισα και άλλες περιοχές».

Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις ενός δεύτερου καθολικού lockdown στη χώρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι θα στηρίξει όλους όσοι πλήττονται από τα μέτρα.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι έχει αποδειχθεί ότι οι χώρες που έκλεισαν την οικονομία τους και έσωσαν ανθρώπινες ζωές, μακροπρόθεσμα είχαν μεγαλύτερα οφέλη και στην οικονομία.

«Όποιος γλίτωσε χιλιάδες ζωές είχε μικρότερες επιπτώσεις στην οικονομία. Το σημαντικότερο είναι να γλιτώσουμε ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται, πως ο πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιήσουν έκτακτη ενημέρωση αύριο 5/11 και συγκεκριμένα στις 12:00 το πρωί.

Μάλιστα, η πρόταση για γενικό lockdown σε όλη την χώρα, έρχεται την στιγμή που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2646 νέα κρούσματα, 179 διασωληνωμένους και 18 νεκρούς, με 10 άτομα να χάνουν σήμερα την ζωή τους.

 

Οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων

Σήμερα οι λοιμωξιολόγοι εισηγήθηκαν ξανά στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, γενικό lockdown σε όλη τη χώρα.

Πρόκειται για ολική επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων, και του λιανεμπορίου, παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις στο 13033.

Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τα σχολεία. Αν θα είναι κλειστά ή ανοιχτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το lockdown θα ξεκινήσει από το Σάββατο και θα διαρκέσει – αρχικά- για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα ανακοινωθούν ενδεχομένως πάνω από 2.500 κρούσματα και αυτό θα οδηγήσει σε lockdown.

Η κατάσταση με τον κορονοϊό είναι εκτός ελέγχου και πλέον ξεφεύγει δραματικά σε όλη τη χώρα.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *