Τουρκία: Διεκδικεί 22 ελληνικά νησιά ανάμεσά τους τη Ρόδο, Χίο Λέσβο, Ικαρία

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Τουρκία: Διεκδικεί 22 ελληνικά νησιά ανάμεσά τους τη Ρόδο, Χίο Λέσβο, Ικαρία

Τουρκία: Διεκδικεί 22 ελληνικά νησιά ανάμεσά τους τη Ρόδο, Χίο Λέσβο, Ικαρία

Σε ένα άνευ προυγουμένο παραλλήρημα, η Τουρκία διεκδικεί 22 ελληνικά νησιά, ανάμεσά τους τη Ρόσο, τη Χίο, τη Λήμνο, την  Ικαρία και τη Λέσβο στα οποία θεωρεί οτι μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους «με τη δύναμη της Λωζάνης».

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα MILLIYET στο πρωτοσέλιδό της λέγοντας ότι “κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αντίστοιχα η εφημερίδα YENI SAFAK υποστηρίζει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα.

Μόνο η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη. Τονίζει, δε, ότι “η στρατιωτικοποίηση είναι απειλή”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία συνεχίζει να έχει την κυριαρχία τουλάχιστον 9 νησιών λέγοντας οτι «στην Ελλάδα δόθηκε μόνο το δικαίωμα χρήσης».

Από την άλλη πλευρά, ο αντιπολιτευόμενος τουρκικός Τύπος εστιάζει στα τεράστια οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας τα οποία η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να κρατά στην σκιά της ελληνοτουρκικής έντασης και τους πολίτες κάτω από το φόβο ενός θερμού καλοκαιριού στο Αιγαίο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!