Το πρώτο μαχητικό Rafale ντύθηκε στα γαλανόλευκα!

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Το πρώτο μαχητικό Rafale ντύθηκε στα γαλανόλευκα!

Το πρώτο μαχητικό Rafale ντύθηκε στα γαλανόλευκα!Παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία σε γαλλική βάση, παρουσία του υπουργού Αμυνας, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Α/ΓΕΑ.

Η παράδοση του πρώτου μαχητικού Rafale F3R στην Πολεμική Αεροπορία, ενός διθέσιου με αριθμό «401», έλαβε χώρα στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της Dassault Aviation, στην αεροπορική βάση Istres της νότιας Γαλλίας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου Γεωργίου Μπλιούμη.

Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την παράδοση του πρώτου ελληνικού Rafale σημειώνοντας: «Το πρώτο από τα συνολικά 18, ένα αεροσκάφος υπεροχής, νέας γενιάς, που πολλαπλασιάζει την αποτρεπτική ισχύ της Π.Α. και ενισχύει τις αμυντικές δυνατότητες. Τα ελληνικά φτερά δυναμώνουν».

Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επισήμανε ότι «η επιλογή της αγοράς των γαλλικών μαχητικών Rafale υπογραμμίζει τον στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνογαλλικών σχέσεων και την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας απέναντι σε προκλήσεις και απειλές».

Στον χαιρετισμό του ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που εργάστηκαν για να καταστεί πραγματικότητα το σημερινό ιστορικό γεγονός και τους ζήτησε τη συνέχιση των προσπαθειών για την όσο το δυνατόν συντομότερη παράδοση των υπόλοιπων 17 μαχητικών, χαρακτήρισε την ημέρα «πολύ ξεχωριστή για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς από σήμερα προστίθεται στο οπλοστάσιο των μαχητικών αεροσκαφών μας ένας σημαντικότατος πολλαπλασιαστής ισχύος, ένας “game changer”, που ικανοποιεί απόλυτα τις επιχειρησιακές μας απαιτήσεις». Είχε προηγηθεί η με πολλαπλές αναγνώσεις ανάρτησή του στο twitter: «Έτσι εκκινούν ενίοτε οι καταιγίδες… Με “Ριπές” Ανέμου. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε».

O Α/ΓΕΑ στον χαιρετισμό του χαρακτήρισε το Rafale F3R «αεροπορική πλατφόρμα που ενσωματώνει αυτές τις τεχνολογικές καινοτομίες που θα επιτρέψουν την ταχεία και αποτελεσματική αντίδραση σε οποιαδήποτε αναδυόμενη απειλή εντός του ελληνικού FIR και έως την ανατολική Μεσόγειο».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης o Eric Τrappier, διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, η Αγλαΐα Μπαλτά, πρέσβειρα της Ελλάδας στο Παρίσι, ο πτέραρχος Philippe Lavigne, αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας και Διαστήματος της Γαλλίας, καθώς και ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας που έχει μεταβεί στη Γαλλία για να μετεκπαιδευτεί στα νέα αεροσκάφη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!