«Σκηνικό Μελισσοκομείου» στήνουν πάλι οι Τούρκοι στον Έβρο; – Καταγγελίες για παρουσία σε ελληνική περιοχή του Αμορίου!

«Σκηνικό Μελισσοκομείου» στήνουν πάλι οι Τούρκοι στον Έβρο; - Καταγγελίες για παρουσία σε ελληνική περιοχή του Αμορίου!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ένα χρόνο περίπου μετά τις περσινές προκλήσεις και την ένταση που δημιούργησαν οι Τούρκοι στην περιοχή Μελισσοκομείο Φερών, επιχείρησαν να κάνουν το ίδιο στην περιοχή του χωριού Αμόριο Σουφλίου τις τελευταίες δυο ημέρες σύμφωνα με καταγγελίες τοπικών μέσων και μάλιστα την ίδια στιγμή που ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών τους Γιαβούζ Σελίμ Κιράν περιοδεύει στην Θράκη.

Η κατασκευή του φράχτη και το “σφράγισμα των συνόρων” που αναφέρει η κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε κατά πόσο θα καλύψει κάθε επίμαχο σημείο της μεθορίου αλλά αυτό που οι Τούρκοι δεν αφήνουν είναι η επιμονή τους να δημιουργούν όπου και όποτε μπορούν ζητήματα την ίδια στιγμή που κάποιοι “σύμβουλοι” ζητούν συζητήσεις εφ’ όλης της ύλης.

Έτσι σύμφωνα με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ πληροφορίες που μεταδίδει το Evros-news.gr“οι Τούρκοι πριν δυο ημέρες ξεκίνησαν σε μια έκταση 200 στρεμμάτων που είναι ελληνική και βρίσκεται στην περιοχή “Νησίδα” Αμορίου αλλά από την τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, με μια μπουλντόζα να κόβουν δέντρα και να καθαρίζουν την πολύ πυκνή βλάστηση.

Πρόκειται για μια έκταση που εδώ και πάνω από 20 χρόνια δεν καλλιεργείται, αφού βρίσκεται από την άλλη όχθη του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά. Ήταν όμως περιφραγμένη και όπως αντιλήφθηκαν οι ντόπιοι οι οποίοι κινούνται στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι έκαναν εργασίες. Όλα αυτά λίγα μέτρα από τον κάθετο άξονα Αρδανίου-Ορμενίου, μεταξύ των χωριών Αμόριο και Ψαθάδες, λίγο πριν το Διδυμότειχο. 

webp.net resizeimage 2021 05 06t214123.072

Τουρκική έκταση 400 στρ. στην ελληνική πλευρά

Όπως επισημαίνει η εβρίτικη ιστοσελίδα: “Λίγο πιο κάτω και στο ύψος του χωριού Αμόριο, υπάρχει διπλάσια έκταση περίπου 400 στρεμμάτων, η οποία ανήκει στην Τουρκία αλλά βρίσκεται στην ελληνική πλευρά του ποταμού Έβρου. Μάλιστα ούτε σε αυτή εδώ και πολλά χρόνια, πάνω από 20 σίγουρα, έρχονται για να την καλλιεργήσουν οι Τούρκοι. Είναι το σημείο όπως φαίνεται στον χάρτη, μεταξύ των δύο αναχωμάτων που υπάρχουν στην περιοχή σε σχήμα… αυγού και του ποταμού Έβρου.

deee5555555555555

Αυτές οι δυο εκτάσεις δημιουργήθηκαν επί Χούντας, όταν η ελληνική πλευρά αντέδρασε σε παρεμβάσεις που έκαναν οι Τούρκοι αλλάζοντας την ροή του ποταμού Έβρου στην περιοχή και με έργα που έγιναν και από τότε αποκαλείται η περιοχή “Φράγμα”, είχε ως αποτέλεσμα να “αποκλειστούν” τα 400 στρέμματα τουρκική εδάφους στην ελληνική πλευρά. Μάλιστα οι Τούρκοι την έχουν οριοθετήσει με μικρές πυραμίδες κόκκινου χρώματος και οι αγρότες της περιοχής δεν μπαίνουν σε αυτήν, αν και δίπλα υπάρχουν εκτάσεις γύρω στα 1.000 στρέμματα που είναι ελληνικές και τις καλλιεργούν.

Για την έντονη και προκλητική δραστηριότητα των Τούρκων, επαναλαμβάνουμε έναν περίπου χρόνο (αρχές Μαίου 2020) μετά από το παρόμοιο σκηνικό που είχε στηθεί στην περιοχή Μελισσοκομείου Φερών, όταν αμφισβήτησαν την ελληνικότητα έκτασης που βρισκόταν στην τουρκική πλευρά του ποταμού Έβρου, αλλά και την στιγμή που ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών τους περιοδεύει στην περιοχή, ενημερώθηκαν από τους ντόπιους τόσο η αστυνομία όσο και οι ένοπλες δυνάμεις.”

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Κέντρο Ποδηλάτου Παπαδόπουλος
Κρεοπωλείο Παπαδημητρίου Κοζάνη
Γρηγοριαδης Ζαχος Κοζάνη
Εξατμίσεις Ρουσόπουλος Κοζάνη
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida