Οι Ιταλοί προκαλούν την Ελλάδα: Φιέστα για την επέτειο εισβολής σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη!

Οι Ιταλοί προκαλούν την Ελλάδα: Φιέστα για την επέτειο εισβολής σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ο ιταλικός στρατός τιμά τις πολεμικές επιχειρήσεις του άξονα Μουσολίνι – Χίτλερ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που η «δημοκρατία» μαζί με άλλες πατριωτικές δυνάμεις ανέδειξε το θέμα των εκδηλώσεων ντροπής που ετοίμαζε στις 17 Μαΐου στην Κρήτη η ανεκδιήγητη Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τα 80 χρόνια από την επίθεση των ναζί στη Μεγαλόνησο!

  • Ρεπορτάζ: Γιώργος Χατζηδημητρίου

Οι οξύτατες αντιδράσεις που ακολούθησαν ειδικά από τους Κρητικούς, οι οποίοι προειδοποιούσαν ότι θα «γδάρουν ζωντανούς» όσους τολμήσουν να πατήσουν την ιερή γη της Κρήτης, απέτρεψαν την ύβρι των αναθεωρητικών δυνάμεων που επιδιώκουν συστηματικά να αμβλύνουν τη ματωμένη μνήμη, παρουσιάζοντας μια ανέμελη και χαζοχαρούμενη εκδοχή της Ιστορίας.

Αυτό που δεν κατάφεραν ωστόσο οι Γερμανοί το πετυχαίνουν αναίμακτα, και μάλιστα εδώ και χρόνια, οι επιτήδειοι γείτονες Ιταλοί, οι οποίοι πανηγυρίζουν επί δεκαετίες την ημέρα που «πάτησαν πόδι» στα νησιά του Ιονίου μετά τη δεινή ήττα που υπέστησαν από τον ηρωικό ελληνικό λαό στα βουνά της Πίνδου.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε και εμείς, από επίσημο δελτίο Τύπου του ιταλικού στρατού στο διαδίκτυο, ότι στις 30 Απριλίου 2021, στο στρατόπεδο Vannucci του Λιβόρνο, το 187ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών «Folgore» γιόρτασε επίσημα (όπως κάθε χρόνο!) την 80ή επέτειο της αεραποβατικής επιχείρησης που εκδηλώθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα, το 1941, στην πεδιάδα της Κρανιάς, για την κατάληψη της Κεφαλλονιάς, της Ιθάκης και αργότερα της Ζακύνθου διά θαλάσσης.

Η επιχείρηση αυτή, όπως λέει στη «δημοκρατία» ο νομικός Σαράντος Θεοδωρόπουλος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, «δεν είχε βέβαια τα θύματα και τον πόνο που είχε η μάχη της Κρήτης. Για την ακρίβεια, δεν είχε κανένα θύμα. Αλλά είναι μια πράξη εισβολής. Το ότι δεν είχε θύματα είναι απολύτως δευτερεύον».

Πανηγυρίζεται, συνοπτικά, η «στρατιωτική αρετή» ενάντια στην άοπλη και ανυπεράσπιστη Κεφαλλονιά, με τα παιδιά της εγκλωβισμένα στην ηπειρωτική Ελλάδα μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση Τσολάκογλου. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το σύνταγμα «Folgore» είναι η μονάδα του Ιταλού προέδρου των Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών που σχεδίαζαν τη νεοναζιστική εκδήλωση για τα 80 χρόνια της μάχης της Κρήτης.

Αυτός ο σχετικά άγνωστος πολεμικός «θρίαμβος» ξεκίνησε στο μυαλό του παράφρονα Μουσολίνι, ο οποίος, μη έχοντας εμπιστοσύνη στους Γερμανούς συμμάχους του, φοβόταν ότι θα τον άφηναν έξω από τη μοιρασιά στη λεία των Ιονίων. Ταυτόχρονα, ήθελε να κάνει και επίδειξη μεγαλείου, βλέποντας ότι κατά την εισβολή στην Ελλάδα ο Χίτλερ είχε χρησιμοποιήσει αλεξιπτωτιστές για την κατάληψη του Ισθμού της Κορίνθου. (Μετά, τους έριξε στην Κρήτη, όπου τους… υποδεχθήκαμε δεόντως, με αποτέλεσμα να μην τους ξαναχρησιμοποιήσει.) Έτσι, ο Μουσολίνι έστειλε τους δικούς του αλεξιπτωτιστές να καταλάβουν την άοπλη Κεφαλλονιά.

Στις 30/04/1941, από το αεροδρόμιο της Γκαλάτινα, νότια του Λέτσε, απογειώνονται 3 μεταγωγικά SM-82 και ρίχνουν 75 αλεξιπτωτιστές του 2ου Τάγματος της μεραρχίας «Folgore», υπό τον ταγματάρχη Zanninovich, στην πεδιάδα της Κρανιάς. Αντικειμενικός σκοπός, η κατάληψη του Αργοστολίου, που το υπερασπίζεται… ισχυρή δύναμη – τρεις χωροφύλακες και ο λιμενάρχης…

Πραγματικά χωρίς απώλειες, οι κομάντος κατάφεραν να καταλάβουν το Αργοστόλι. Τις επόμενες ημέρες, με γάιτες και τρεχαντήρια θα πραγματοποιήσουν εξίσου «επικίνδυνες» και ανάλογης επιτυχίας αποβατικές επιχειρήσεις στο Θιάκι και το Τζάντε.

Δεν είναι αστείο, διότι η «μεγαλειώδης» αυτή νίκη, όπως παρατηρεί η Σοφία Σακοράφα, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτίνα του ΜέΡΑ25, εορτάζεται διαρκώς μέχρι σήμερα από το επίσημο ιταλικό κράτος, σε μια προσβλητική εκδήλωση που εξωραΐζει την καταστροφή της φασιστικής σκλαβιάς. Δηλαδή, την απόσπαση των νησιών μας από τον εθνικό κορμό με την ίδρυση προτεκτοράτου, τον αφελληνισμό της Εκπαίδευσης και της Δικαιοσύνης, την πείνα και την καταστροφή της οικονομίας που προκάλεσαν η ιταλική λεηλασία και το ακάλυπτο χαρτονόμισμα, η μεσογειακή δραχμή.

Συν τοις άλλοις, πρόκειται για εκδήλωση που προσβάλλει τον ανθρωπισμό μας, την αρωγή και την αλληλεγγύη που δείξαμε στους αντιναζιστές της μεραρχίας «Aqui», τον Σεπτέμβριο του 1943, και τον αποτροπιασμό μας για την κατοπινή σφαγή των Ιταλών αιχμαλώτων. Η νεοφασιστική τελετή προσβάλλει όχι μόνο την Εθνική Αντίσταση και τη μνήμη όλων των νεκρών ηρώων των νησιών μας στον πατριωτικό αγώνα των Ελλήνων, αλλά και όσους χάθηκαν στα ολοκαυτώματα στα Αργίνια και τα Μουζακάτα, όπως και σε άλλα μαρτυρικά χωριά που κάηκαν από τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις.

Ερώτηση της Σακοράφα στη Βουλή, με την οποία καλεί τον Δένδια να παρέμβει

Το πράγμα σοβαρεύει αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για επίσημη εκδήλωση των ιταλικών ενόπλων δυνάμεων, με παράταξη, παρέλαση, κατάθεση στεφάνων και ανάγνωση πανηγυρικής ημερήσιας διαταγής από τον διοικητή στο στρατόπεδο «Vannucci» του Λιβόρνο και τους κατά τα άλλα σύμμαχους στο ΝΑΤΟ και συνεταίρους στην Ε.Ε.

Μια μικρή έρευνα φανέρωσε ότι οι Ιταλοί αλεξιπτωτιστές έχουν συστήσει και κέντρο μελέτης της Ιστορίας, και γιορτάζουν το γεγονός προβάλλοντας σχετικά ντοκιμαντέρ με τα πιο «ρομαντικά» στιγμιότυπα από τα φασιστικά «Επίκαιρα» του πρακτορείου LUCE.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η Σοφία Σακοράφα υπενθυμίζει ότι η Ιταλία με τη Συνθήκη των Παρισίων (10/02.1947) αποκήρυξε το φασιστικό της παρελθόν και τις επιθετικές πολεμικές ενέργειες, και ανέλαβε την υποχρέωση επανορθώσεων. «Η απόδοση τιμής σε επιθετική πολεμική ενέργεια του φασιστικού καθεστώτος αντιβαίνει ευθέως στους όρους της συνθήκης» υπογραμμίζει και καλεί τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια να συστήσει στη γείτονα τον σεβασμό των δεσμεύσεων.

 

 

πηγή

Μία Απάντηση

  1. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΟΡΤΗ ΣΤΡ ΜΟΝΑΔΟΣ ΕΝΕΚΕΝ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ..ΤΩΡΑ Η ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΙΣΗ ΤΟΥ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΤΙΜΩΤΙΚΗ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΣΤΡΑΤΟ ΠΕΡΙΚΥΚΛΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΜΗ ΑΙΧΜΑΛΟΣΙΑ…..ΚΛΠ. ΑΛΛΟ ΤΩΡΑ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΥΡΗΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΣΤΡ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ. ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Δείτε Επίσης

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο
ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο

Κατερίνη: Κυνηγούσε με τσεκούρι και πριόνι άνδρα σε κεντρικό δρόμο   Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας στο κέντρο της Κατερίνης, όταν ένας μεσήλικας κυνηγούσε σε κεντρικό δρόμο της

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει τις "πόρτες" του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων - Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοίγει τις “πόρτες” του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Ανοίγει τις “πόρτες” του το νέο Εξοικονομώ: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο Εξοικονομώ, καθώς υπολογίζεται πως η

Διαβάστε περισσότερα »
Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα
ΕΛΛΑΔΑ

Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα

Νεκρός οπαδός του ΠΑΟΚ που υπέστη ανακοπή έξω από την Τούμπα   Τραγωδία έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ μετά το τέλος του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Άρη, για την 11η αγωνιστική της

Διαβάστε περισσότερα »
Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών
ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών

Πέθανε ο 20χρονος Θωμάς Κατσαούνης, ο «γίγαντας» των 220 εκατοστών Ένα «θηρίο» 220 εκατοστών δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο νεαρός Θωμάς Κατσαούνης σε ηλικία μόλις 20 ετών «λύγισε» μετά

Διαβάστε περισσότερα »
Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς

Θεσσαλονίκη:15χρονος σημάδεψε με ψεύτικο πιστόλι αστυνομικούς   Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας thestival.gr, ένας 15χρονος έστρεψε το πιστόλι που

Διαβάστε περισσότερα »
Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι
ΕΛΛΑΔΑ

Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι

Μπάχαλο στα πρόστιμα – κλήσεις σε αναβάτες δικύκλων – Μπερδεύονται μέχρι και οι τροχονόμοι   Οι κοινές Άδειες Κυκλοφορίας των ηλεκτρικών με των παραδοσιακών μοτοποδηλάτων «μπερδεύουν» τους αστυνομικούς στους ελέγχους.

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Κρεοπωλείο Λουκάς Πτολεμαΐδα Εορδαία
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida