Η «διακόρευση» ελληνικής υφαλοκρηπίδας & «κόκκινων γραμμών» – Άρνηση της κυβέρνησης να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Η «διακόρευση» ελληνικής υφαλοκρηπίδας & «κόκκινων γραμμών» - Άρνηση της κυβέρνησης να υπερασπίσει την εθνική κυριαρχία

Το «Oruc Reis» μέχρι πριν από λίγο διενεργούσε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και μόνο η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήρισε το μαύρο άσπρο και έλεγε ότι απλά κάνει «βόλτες» και δεν μπορεί λόγω του θορύβου των πλοίων γύρω του να κάνει έρευνες, ενώ πλέει με ποντισμένα τα καλώδια ηχοβολισμού και η Ελλάδα απλά παρακολουθεί.

Η de facto και de jure (το de jure επισημαίνει αυτό που λέει ο νόμος, ενώ το de facto επισημαίνει εκείνο που συμβαίνει στην πράξη και εδώ η Άγκυρα επιχειρεί να πετύχει και τα δύο) παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας σφραγίστηκε από την απόφαση του Βερολίνου να ορίσει τις διαπραγματεύσεις διαμοιρασμού της ελληνικής κυριαρχίας (αντίστοιχα όπως συνέβη και με την Αίγυπτο) μετά τις 23 Αυγούστου (!) όταν θα έχει λήξει η τουρκική Navtex και το «Οruc Reis» θα έχει ολοκληρώσει το ερευνητικό του πρόγραμμα σε αυτή την φάση, επί της ελληνικής περιουσίας.

Δηλαδή η Άγκυρα δε δέχεται ούτε καν την ελάχιστη αυτή υποχώρηση να διακόψει το «Oruc Reis» τις έρευνες πριν τις 23 Αυγούστου και να διακόψει το πρόγραμμα του ερευνητικού πλοίου!

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Παρόλα αυτά η Ελλάδα όπως αποφάσισε το Μέγαρο Μαξίμου, θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βάσει της γερμανικής εισήγησης-εντολής αμέσως μετά, προκειμένου να συζητήσει για την ελληνική υφαλοκρηπίδα !

Διότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο να συζητηθεί πέρα από αυτό που μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση χαρακτήριζε ως ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Και θα ακολουθήσει βέβαια ο γνωστός «βομβαρδισμός» από τα ελληνικά καλοπληρωμένα «λόγω COVID-19» ΜΜΕ τα οποία θα χαρακτηρίζουν «μεγάλη επιτυχία» την ελληνική διαπραγμάτευση.

Αυτή τη στιγμή το «Οruc Reis» κάνει εδω μαι μια εβδομάδα έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, αντέδρασε ένοπλα η Ελλάδα; Όχι

Το ότι αρνείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι έχει γίνει έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δε λέει τίποτα αφού έχουν καταπατηθεί τα ελληνικά κυριαρχικά διακαιώματα και επιβλήθηκε η τουρκική θέληση.

Βάσει αυτής της πραγματικότητας μας στέλνουν σε διαπραγματεύσεις. Η Τουρκία πέρασε αυτό που θέλει

Φαίνεται πως υπήρξε ένα επεισόδιο με μια επακούμβηση της τουρκικής φρεγάτας «Κemal Reis» και πέραν αυτού ουδέν και αυτό έγινε από την προσπάθεια του ελληνικού πλοίου να αποφύγει τον εμβολισμό, δηλαδή ήταν ένα τυχαίο γεγονός και το τουρκικό πλοίο χτύπησε μόνο του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας η φρεγάτα «Kemal Reis» που συνόδευε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis», συνοδεύει πλέον το Barbaros στην Κύπρο θέλοντας έτσι να υποστηρίξει πως οι ζημιές που υπέστη ήταν πολύ μικρές και άμεσα επισκευάσιμες.

Μάλιστα, η τουρκική πλευρά, με ανάρτησή της στο Twitter, έδωσε και στη δημοσιότητα τέσσερις φωτογραφίες της φρεγάτας.

 

 

Από εκεί και πέρα και ενώ οι Τούρκοι έχουν παραβιάσει όλες τις κόκκινες γραμμές τις οποίες εντέχνως ουδέποτε όρισε η ελληνική πλευρά γατί ξέραν ότι δεν επρόκειτο να τηρηθούν τώρα μας στέλνουν σε διαπραγματεύσεις για το σύνολο της ελληνικής περιουσίας.

Το ερώτημα είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεκινάει συζήτηση για την ελληνική υφαλοκρηπίδα που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ελληνική υφαλοκρηπίδα; Θα δεχθούμε πως αυτή δεν είναι ελληνική υφαλοκρηπίδα;

Βέβαια, οτιδήποτε συμφωνήσει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση θα το περάσει αναίμακτα (γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί) από ένα  εκλογικό σώμα το οποίο είναι εθνικά παρακμασμένο οικονομικά πεινασμένο και κοινωνικά κουρασμένο από την δεκαετή κρίση.

Καν αν δε συνέβαινε αυτό θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες.

Το γεγονός ότι οι Γερμανοί μιλάνε για έναρξη διαπραγματεύσεων μετά τις 24 δεν είναι τυχαίο γιατί η Navtex λήγει στις 23 και εμείς αδιατάρακτα περιμένουμε.

 

 

 

πηγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ποιον από τους παρακάτω υποψήφιους βουλευτές θα έστελνες στη νέα Βουλή των Ελλήνων;

Loading ... Loading ...