Τσουνάµι ενστάσεων στο ΑΣΕΠ για την 3Κ/2018

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Χιλιάδες ενστάσεις έχουν κατατεθεί από υποψηφίους που αποκλείστηκαν από την προσωρινή λίστα επιτυχόντων που έσπευσε να ανακοινώσει µέσα σε χρόνο-ρεκόρ το ΑΣΕΠ για τηνπροκήρυξη 3Κ/2018 που άλλαξε ενώ είχε εκδοθεί, για τις 8.166 προσλήψεις στους δήµους και από την οποία αποκλείονται περισσότεροι από 120.000 υποψήφιοι.

Οι χιλιάδες καταγγελίες που έφθασαν στα γραφεία του ΑΣΕΠ για πλαστά έγγραφα και δικαιολογητικά υποψηφίων αποκαλύπτουν το όργιο παρατυπιών που έχουν γίνει µετά την απόφαση της κυβέρνησης για πρόσληψη προσωπικού από τους προσωρινούς πίνακες και όχι από τους οριστικούς, όπως γίνεται στις υπόλοιπες προκηρύξεις µόνιµου προσωπικού.

Μάλιστα, οι ενστάσεις θα ήταν ακόµα περισσότερες εάν οι ενδιαφερόµενοι δεν δυσκολεύονταν τόσο να ανοίξουν τους πίνακες µε τα προσωρινά αποτελέσµατα λόγω προβληµάτων στην ηλεκτρονική σελίδα του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο οι καταγγελίες και εντάσεις που δηµιουργήθηκαν από υποψήφιους που έµεναν αυτοµάτως εκτός διαδικασιών με τις αλλαγές της ειδικής εμπειρίας δεν στάθηκαν ικανές να διακόψουν τις διαδικασίες, για τις οποίες η κυβέρνηση υποστήριξε ότι ακολούθησε πλήρως τις «νόµιµες διαδικασίες», αλλάζοντας το νόµο που ίσχυε έως τότε για τις προσλήψεις µόνιµου προσωπικού προς όφελός της. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τους προσωρινούς πίνακες αποτελεσµάτων, παρά την παρέµβαση της κυβέρνησης, πολλοί «παρατασιούχοι» έµειναν εκτός της προκήρυξης, λόγω, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, των πλαστών δικαιολογητικών που κατέθεσαν κάποιοι υποψήφιοι και που τους έδωσαν αρκετά µόρια ώστε να ξεπεράσουν ακόµα και την επιπλέον µοριοδότηση που ίσχυε για τους ήδη υπηρετούντες στους δήµους.

Από τη µεριά τους οι συµβασιούχοι που δεν κατάφεραν να προσληφθούν είναι αποφασισµένοι να φτάσουν το θέµα έως το τέλος και δεν προτίθενται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν προσφύγει στη ∆ικαιοσύνη ζητώντας την παράταση των συµβάσεών τους και την παραµονή τους στις θέσεις εργασίας τους. Προς το παρόν οι εποχικοί υπάλληλοι στους Δήµους Παλλήνης, Αγίου Δηµητρίου, Αθηνών, Σιθωνίας έχουν κερδίσει την επαναπρόσληψή τους, ενώ σε εκκρεµότητα βρίσκονται ακόµα δεκάδες δικαστικές αποφάσεις και ασφαλιστικά µέτρα για άλλους δήµους.

Πολλοί δήµαρχοι µάλιστα δηλώνουν ότι δεν θα προχωρήσουν άµεσα τουλάχιστον σε πρόσληψη προσωπικού από τους προσωρινούς πίνακες αν δεν ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο µε τα πλαστά δικαιολογητικά. Κάτι τέτοιο όµως θα πάρει αρκετό χρόνο, αφού σύµφωνα µε τα αρµόδια στελέχη του ΑΣΕΠ οι πρώτοι πίνακες οριστικών αποτελεσµάτων θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από τα µέσα Ιουνίου και µετά, ενώ, όπως εκτιµούν, οι διαδικασίες για τις κατηγορίες ∆Ε και ΥΕ θα αργήσουν περισσότερο λόγω των χιλιάδων αιτήσεων που έχουν κατατεθεί.

Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι οι ανάγκες των δήµων θα πρέπει να καλυφθούν και πάλι από εποχικό προσωπικό για τους ΟΤΑ που θα αποφασίσουν να µην προχωρήσουν στην πρόσληψη προσωπικού από τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ/2018.

Οι σηµαντικές ελλείψεις προσωπικού στους δήµους που δηµιουργήθηκαν λόγω του ότι έληξαν οι συµβάσεις των εργαζοµένων στην καθαριότητα έχουν προκαλέσει πολλά προβλήµατα στην αποκοµιδή των σκουπιδιών σε πολλές περιοχές. Κερατσίνι, Ερµιονίδα και Πειραιάς αντιµετωπίζουν τα µεγαλύτερα προβλήµατα, που όσο ζεσταίνει ο καιρός αυτά θα γίνονται ολοένα και χειρότερα.
Απόφαση πρόσληψης

Πριν από λίγες µέρες ο υπουργός Π. Σκουρλέτης υπέγραψε απόφαση πρόσληψης 1.011 ατόµων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο αυτή η κίνηση να είναι αρκετή ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβληµα.

Δείτε Επίσης

ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής (τροποποίηση-ΦΕΚ)

Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής (τροποποίηση-ΦΕΚ)   Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της υπ’ αρ. 8.8766/24-09-2018 κοινής υπουργικής απόφασης «Πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και

Διαβάστε περισσότερα »
Προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2021: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τις προσλήψεις των 100 εργαζομένων ΔΕ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2021: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τις προσλήψεις των 100 εργαζομένων ΔΕ

Προκήρυξη ΔΕΔΔΗΕ 1/2021: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τις προσλήψεις των 100 εργαζομένων ΔΕ   Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης, οι πίνακες απορριπτέων και οι προσωρινοί πίνακες προσληπτέων, για

Διαβάστε περισσότερα »
Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Νέες καθυστερήσεις -Πότε οι προσλήψεις των 25.000 ανέργων
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Νέες καθυστερήσεις -Πότε οι προσλήψεις των 25.000 ανέργων

Κοινωφελής Εργασία ΟΑΕΔ: Νέες καθυστερήσεις -Πότε οι προσλήψεις των 25.000 ανέργων   Τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου πρόκειται, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να βγει η προκήρυξη για τις 25.000 θέσεις, που ήταν

Διαβάστε περισσότερα »
Πρόγραμμα ΟΑΕΔ - Amazon για 1.000 ανέργους: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Amazon για 1.000 ανέργους: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση

Πρόγραμμα ΟΑΕΔ – Amazon για 1.000 ανέργους: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αίτηση   Έως την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, στις 23:59 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida