Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Πότε θα ληφθούν οι αποφάσεις για τους εκπαιδευτικούς
Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών πάει για μετά το Δεκαπενταύγουστο και με το άνοιγμα της Βουλής.

Αναβολή για μετά το Δεκαπενταύγουστο παίρνουν οι αποφάσεις για την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε εργαζομένους πέραν των δομών υγείας.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές προς παράταση οδεύει και το μέτρο σύμφωνα με το οποίο μέχρι τις 31 Αύγουστου θα έχουν πρόσβαση σε κλειστούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ρύθμιση θα ισχύσει τουλάχιστον μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου , καθώς η κυβέρνηση θέλει να αναβάλλει για όσο αργότερα μπορεί τις σχετικές αποφάσεις , αξιοποιώντας τον καλό καιρό και τα τραπεζάκια έξω.

Όλα αυτά βεβαίως αν δεν επιβεβαιωθούν οι δραματικές προβλέψεις των επιδημιολόγων σύμφωνα με τις οποίες στα μεσα Αυγούστου τα κρούσματα μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 5.000 ημερησίως. Κυβερνητικά στελέχη διατηρούν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι παρά τη ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δ ,η κατάσταση στο εθνικό σύστημα υγείας θα παραμείνει ελεγχόμενη.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε ό,τι αφορά την υποχρεωτικότητα, ο προβληματισμός της κυβέρνησης εστιάζεται κυρίως στους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εκφράζει ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι δάσκαλοι και καθηγητές έχουν ανταποκριθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 75%. Από την άλλη πλευρά, οι συνέπειες για όσους εκπαιδευτικούς παραμείνουν ανεμβολίαστοι και νοσήσουν θα είναι δραματικές για την ομαλή ροή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τις 23 Αυγούστου οπότε ξανανοίγει η βουλή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!