Υπερασπίζονται τους ιδιώτες με τις ανεμογεννήτριες, ξυλοκοπούν όσους αντιστέκονται

Υπερασπίζονται τους ιδιώτες με τις ανεμογεννήτριες, ξυλοκοπούν όσους αντιστέκονται

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με εκτεταμένη καταστολή και ξυλοδαρμούς πολιτών η επιχείρηση επανέναρξης των εργασιών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών της εταιρείας «Ενεργειακή Κυκλάδων ΕΠΕ». Πληροφορίες για προσαγωγές. Διάβημα Παφίλη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ντροπιαστικές εικόνες στην Τήνο σήμερα το πρωί, καθώς αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον κατοίκων που αντιστέκονται εδώ και μήνες στην εγκατάσταση αιολικού σταθμού στην περιοχή Πράσα.

Άνδρες των ΜΑΤ παρατάχθηκαν για ακόμα μία φορά δίπλα στις μπετονιέρες και μπροστά από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι διαμαρτύρονταν και είχαν σηκώσει πανό που έγραφε: «Οι πράσινες μπίζνες θυσιάζουν το περιβάλλον και τις ανάγκες μας στα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι δυνάμεις της  ΕΛ.ΑΣ άρχισαν να σπρώχνουν τους πολίτες με στόχο να τους απωθήσουν, προχώρησαν σε τραμπουκισμούς, ξυλοδαρμούς και προσαγωγές, ενώ συνέχισαν να βιαιοπραγούν ακόμα και όταν ξεκίνησαν οι τελευταίοι να αποχωρούν.

Το σημερινό περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται μετά το «μπλόκο» του Φεβρουαρίου από Τηνιακούς, που εμπόδισαν την επανέναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση αιολικού σταθμού ανάμεσα στην Καρδιανή και τα Υστέρνια, δύο από τα ομορφότερα χωριά του νησιού, που είχε ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2019 προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από φορείς, συλλόγους και επαγγελματίες.

Φωτογραφίες από τη σελίδα «Η Τήνος κατά των ανεμογεννητριών» στο Facebook

 

4322

Διάβημα Παφίλη στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη
Σήμερα στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος και η Άννα Μαραβέλια, δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου.

Ακολούθησε διάβημα διαμαρτυρίας του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη προχώρησε προς τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καταγγέλλοντας το άγριο χτύπημα των διαδηλωτών από την αστυνομία και ζητώντας την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το νησί.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «η κυβέρνηση, αντί να στείλει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νησί της Τήνου για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες, οργάνωσε εισβολή δεκάδων αστυνομικών, που προχώρησαν σε αγριότητες κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, που διαμαρτύρονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, που είχε πάρει την άδεια από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση να σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις που έχει στείλει στο νησί για αυτόν τον λόγο».

 

 

 

efsyn.gr

Κοινοποιήστε το άρθρο