Ξαναπιάνουν “τιμόνι” οι υποψήφιοι οδηγοί

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Τέλος στην πολύμηνη ταλαιπωρία των υποψήφιων οδηγών επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Μεταφορών, ζητώντας τον επαναπρογραμματισμό των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης από την επόμενη εβδομάδα από τις Διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών αλλά και από τους εκπαιδευτές οδηγών.

Και αυτό καθώς από την ψήφιση του νέου νόμου και ενώ λύθηκε το πρόβλημα με τους εξεταστές οδήγησης, οι οποίοι απείχαν από τα καθήκοντά τους για μήνες, εξετάσεις σε αρκετές περιφέρειες διενεργήθηκαν μόνο για ένα μικρό διάστημα, καθώς τόσο οι Διευθύνσεις Μεταφορών Μεταφορών όσο και οι εκπαιδευτές οδήγησης διαμαρτύρονταν ότι η ασφαλιστική αγορά δεν προσέφερε τα απαραίτητα πακέτα ασφάλισης που ορίζει ο νόμος.

Συμφωνήθηκε με την Ένωση Ασφαλιστικών Μεταφορών Ελλάδας η παροχή των ακόλουθων ασφαλιστικών καλύψεων:

-Οι τρίτοι ζημιωθέντες από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε οι εκπαιδευόμενος οδηγός με το εκπαιδευτικό όχημα θα καλύπτονται όπως ίσχυε μέχρι πρότινος από την κυκλοφορία του εκπαιδευτικού οχήματος.

– Η αποκατάσταση τυχών υλικών ζημιών του οχήματος του εκπαιδευτή κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορεί να καλυφθεί ασφαλιστικά με την παροχή ασφάλισης ιδίων ζημιών για κάθε όχημα του εκπαιδευτή, σύμφωνα με όρους ( π.χ απαλλαγή που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών).

– Στην κάλυψη των ιδίων ζημιών του εκπαιδευτικού οχήματος μπορεί να προστεθεί όρος –επέκταση κάλυψης της απώλειας εισοδήματος του εκπαιδευτή μέχρι την επισκευή του οχήματος του για χρονικό διάστημα ενός μήνα, σύμφωνα με τους όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των συμβαλλομένων. Οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές καλύψεις θα παρέχονται από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις κατόπιν εκτίμησης του σχετικού κινδύνου και ανάλογης τιμολόγησης .

Βάσει του νέου νόμου ο εκπαιδευόμενος θα εξετάζεται στο πρακτικό τμήμα χωρίς την παρουσία του εκπαιδευτή στο όχημα. Όπως διευκρίνισε πάντως ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου, Θάνος Βούρδας κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου ο εκπαιδευτής θα είναι στο αυτοκίνητο κατά την εξέταση στην πορεία σε δρόμους με κυκλοφορία και θα απομακρύνεται κατά τη διάρκεια της εξέτασης στο παρκάρισμα κλπ.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Έθνος

Δείτε Επίσης

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης - για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αυξάνεται η τιμή έκδοσης του διπλώματος οδήγησης – για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Με μια νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, η κυβέρνηση οδηγεί σε αύξηση και το κόστος της έκδοσης νέου διπλώματος κατά 120 ευρώ για όλους όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν νοσήσει.

Διαβάστε περισσότερα »
Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% - Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο εξοικονομώ: Ανατροπές με επιδοτήσεις έως 75% – Όλες οι λεπτομέρειες για τις μοριοδοτήσεις

Ανατροπές έρχονται στο «Νέο Εξοικονομώ» καθώς υιοθετείται μια τελείως διαφορετική φιλοσοφία στις επιδοτήσεις για «μαστορέματα» στο σπίτι. Η λογική του «όποιος πρόλαβε… την κρατική ενίσχυση είδε» εγκαταλείπεται και υιοθετείται ένα νέο μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα »
Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρακτική άσκηση σπουδαστών ΙΕΚ (εγκύκλιος)

Κοινοποιήθηκε η νέα εγκύκλιος του e-ΕΦΚΑ «Πρακτική άσκηση σπουδαστών Ινστιτούτων Επαγγελματικής  Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων». Με τις διατάξεις του αρ. 27 και της παρ. 7 του αρ.

Διαβάστε περισσότερα »
Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα - Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ανοίγει ξανά σήμερα η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται και ποιοι όχι

Ανοίγει σήμερα, Δευτέρα ξανά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους φοιτητές που δεν είχαν υποβάλει αίτηση στεγαστικού επιδόματος από 1η έως την 30η Ιουνίου καθώς πλέον και των σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα »
Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκρέκας: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ

Τέλος Οκτωβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το νέο Εξοικονομώ, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας. Στον ΑΝΤ1 μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος αποκάλυψε πότε

Διαβάστε περισσότερα »
Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τι είναι η απάτη του «ηλεκτρονικού ψαρέματος» – Πώς να προστατευθούν οι χρήστες των ψηφιακών τραπεζικών δικτύων

«Όλες οι κάρτες απενεργοποιούνται προσωρινά για διαδικτυακές πληρωμές μέχρι να εγγραφείτε στα αναβαθμισμένα μέτρα ασφαλείας. Για να το ενεργοποιήσετε, ακολουθήστε τα ακόλουθα απλά βήματα». Ένα από τα μηνύματα που λαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida