Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Voucher για βρεφονηπιακούς και σε εργαζόμενες μητέρες του δημοσίου

Μιχαηλίδου: 60.000 παιδιά θα μείνουν εκτός ΚΔΑΠ -«Διαφημίστηκαν πολύ και έγιναν πολλές αιτήσεις»!

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Συνολικά, 15.000 μητέρες που εργάζονται στο δημόσιο τομέα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς δήλωσε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Παράλληλα, είπε ότι αυξάνονται και τα εισοδηματικά κριτήρια κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος της οικογενείας.

Έκανε γνωστό, επίσης, ότι μέσω πλατφόρμας που θα δημιουργήσει το υπουργείο Εργασίας θα μπορούν να παίρνουν οι μητέρες το κουπόνι των 180 ευρώ.

Θα ωφεληθούν σχεδόν 100.000 δικαιούχοι από το πρόγραμμα. Δηλαδή οι δικαιούχοι αυξήθηκαν κατά 18% από ό,τι στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι την ένταξη 15.000 δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα είχε προαναγγείλει με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Σπυρίδων Σπυρίδων λέγοντας χαρακτηριστικά: «Φέτος έχει γίνει προσπάθεια και οι γυναίκες που είναι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν ένα voucher των 180 ευρώ, προκειμένου και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να μπορούν να πηγαίνουν στις δομές αυτές. Πρόκειται για 30 εκατ. που αφορούν 15.000 παιδιά. Όμως έχουμε το πρόβλημα των χώρων, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει και δημοσιονομικός χώρος, και γι’ αυτό δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε για το θέμα αυτό. Πολύ σύντομα όμως θα έχουν μια απάντηση οι πολίτες, ώστε να γνωρίζουν. Πάντως, υπάρχει πολιτική πρόθεση να βρεθούν 30 εκατ. και τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων να έχουν αυτό το πλεονέκτημα που έχουν και τα άλλα παιδιά», υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα έχει θέσει και η ΚΕΔΕ. Όπως επανέλαβε και στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, «για το πρόγραμμα της οικογενειακής εναρμόνισης, η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει τη διεύρυνση των προγραμμάτων με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων ευρώ ώστε να ενταχθούν και οι εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida