Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Τοποθετώντας στη σωστή θέση τον Ηλιακό Θερμοσίφωνα

4λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Τοποθετώντας στη σωστή θέση τον Ηλιακό Θερμοσίφωνα
Η αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα, είναι σίγουρα μια διαδικασία που προϋποθέτει αναζήτηση πληροφοριών διαδικτυακά και στο πεδίο, σύγκριση προϊόντων και τιμών, επισκέψεις σε εκθέσεις, συζητήσεις με φίλους. Ότι δηλαδή προηγείται μιας σημαντικής επένδυσης που θα πλαισιώσει το σπίτι μας, τον προσωπικό και οικογενειακό μας χώρο.
Κάποια στιγμή όλα αυτά τελειώνουν, η αγορά γίνεται και ο ηλιακός θερμοσίφωνας καταφθάνει στο χώρο μας.
Η τοποθέτηση εκεί που πρέπει
Η εγκατάσταση όλου του συστήματος συσκευών που λέγεται ηλιακός θερμοσίφωνας, θα χρειαστεί δύο με τρεις ώρες εργασία, εννοείται από υδραυλικό.
Για τους τολμηρούς, που θέλουν να τον εγκαταστήσουν μόνοι τους, υπάρχει το εγχειρίδιο οδηγιών του προϊόντος και … καλή επιτυχία!
Πρώτο βήμα, η επιλογή του σωστού σημείου, σε σχέση με τον ορίζοντα. Και αυτό πρέπει απαραίτητα να βλέπει προς το νότο. Αφού λόγω της κίνησης του ήλιου κατά την διάρκεια της ημέρας, δέχεται τις ηλιακές ακτίνες τις πιο πολλές ώρες του εικοσιτετράωρου.
Ένα δεύτερο βήμα είναι η μικρή απόσταση της εγκατάστασης, από το σημείο που γίνεται η υδραυλική σύνδεση.
Και ένα ακόμη σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, είναι η αποφυγή κάθε εμποδίου, που δυσκολεύει τη συλλογή της ακτινοβολίας του ήλιου. Κάθε σκίαση πάνω στο σύστημα μας, από ογκώδη αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, πρέπει να αποφευχθεί.
Βέβαια, όλα αυτά είναι γνωστά στους επαγγελματίες υδραυλικούς που έχουν εμπειρία πάνω σε αυτά, αλλά καλό είναι να τα ξέρουμε κι εμείς, ώστε να ελέγχουμε την σωστή εφαρμογή τους.
Η συντήρηση του ηλιακού θερμοσίφωνα
Μιλώντας για την τοποθέτηση, ας δούμε και λίγο ακροθιγώς, το κεφάλαιο προστασία και συντήρηση. Η επένδυση στην αγορά ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι πολύ σημαντική και το έργο που καλείται να επιτελέσει στην καθημερινή μας ζωή, έχει χρηστική βαρύτητα.
Άρα, θέλουμε να λειτουργεί απρόσκοπτα καθ’ όλη την προβλεπόμενη διάρκεια  ζωής του, κι ακόμη περισσότερο.
Εκτός από την τακτική καθαριότητα στις πλάκες, η συντήρηση έχει διαφορετικό χαρακτήρα, ανάλογα με τις εποχές του χρόνου.
Ο χειμώνας, παρουσιάζει τα πιο πολλά προβλήματα λόγω κυρίως του παγετού. Προκειμένου λοιπόν να προστατεύσετε τον ηλιακό σας, θα πρέπει να μεριμνήσετε οι συλλέκτες να είναι καλυμμένοι, για να αντέξουν τα τζάμια τους.
Αντίθετα, το καλοκαίρι έχουμε τις υψηλές θερμοκρασίες και ότι αυτό συνεπάγεται για την καλή λειτουργία του ηλιακού. Προτείνεται μερική κάλυψη των συλλεκτών, αλλά όταν θα φύγετε για διακοπές, θα πρέπει να οι συλλέκτες να προστατεύονται εξ’ ολοκλήρου, όσο θα λείπετε.
Ενδιάμεσα, το φθινόπωρο, καλό είναι, λόγω της σκόνης που σωρεύεται το καλοκαίρι, να καθαρισθούν οι συλλέκτες μας,  με νερό και απορρυπαντικό, για να είναι έτοιμοι για τον χειμώνα.
Συντήρηση και οικονομία
Αν τηρούμε τις προδιαγραφές συντήρησης του ηλιακού μας, τότε θα μπορέσουμε να εξαντλήσουμε τον προσδοκώμενο χρόνο ζωής του, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητές του.
Και αυτό σημαίνει σύντομη απόσβεση του κόστους αγοράς του και μείωση στην κατανάλωση ρεύματος, δηλαδή οικονομία!
Περισσότερα θα σας πουν οι ειδικοί από κοντά. Η εταιρεία AGELOPOULOS GROUP διαθέτει την γκάμα προϊόντων ηλιακών συστημάτων και το εξειδικευμένο προσωπικό, για να σας λύσει όλες σας τις απορίες και να σας καθοδηγήσει με ασφάλεια.
Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
ΜΕ ΕΤΙΚΕΤΑ:
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *