Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ – Για τις Αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά»

Eordaialive Team
3λ ανάγνωσης
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΔΕΗ – Για τις Αποφάσεις του ΣτΕ για τα αναδρομικά»

Συνάδελφοι,
Μετά από 18 μήνες εκδόθηκαν οι πολυαναμενόμενες αποφάσεις του ΣτΕ των προσφυγών που κάνανε οι συνταξιούχοι και διεκδικούσαν την επιστροφή των περικοπών των επικουρικών και των δώρων του 11μηνου (Ιούνιος 2015-Μάιος 2016).
Οι αποφάσεις 1403-1407/2022 της ολομέλειας του ΣτΕ λένε ότι είναι «Σύμφωνη με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ η επιστροφή ποσών για περικοπές 11 μηνών σε κύριες συντάξεις (όχι σε επικουρικές /ΔΩΡΑ)και η απόσβεση των λοιπών αξιώσεων για όσους δεν άσκησαν αγωγή έως 31.7.2020.»

Οι αποφάσεις αυτές για την διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ μας ήταν αναμενόμενες .Σε όλες τις συγκεντρώσεις που κάναμε και σε όλους τους τόνους σας είχαμε πει ότι έτσι θα γινότανε.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Και αυτό συνάδελφοι διότι οι αποφάσεις αυτές κατά την άποψη μας είναι πολιτικές και ευθυγραμμίζονται με το «Δόγμα Σακελλαροπούλου» που ανέτρεψε δυστυχώς τις ευνοϊκές αποφάσεις του 2015 και προέταξε ότι «Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» είναι πέρα και πάνω από την εξαθλίωση των συνταξιούχων.
Ήταν φανερό συνάδελφοι για όσους βέβαια παρακολουθούν και αναλύουν τις εξελίξεις ότι η κατάληξη θα ήταν αυτή.

Κάθε μέρα που περνά τα στελέχη της κυβέρνησης το μόνο που λένε είναι ότι πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία αλλά από την άλλη μοιράζουν δισεκατομμύρια στους λίγους και εκλεκτούς .

Θα μας πει κάποιος. Μα γιατί το λέτε αυτό συνάδελφοι; Δεν μας έδωσε τον Οκτώβρη του 2020 τις περικοπές από τις κύριες συντάξεις βεβαίως άτοκα χωρίς να κάνουμε αγωγές; Βεβαίως αλλά η απάντηση έχει ως εξής:

Μας πήρε από την μια τσέπη 3.5δις όσα ήταν μέχρι σήμερα τα χρήματα που θα δίνονταν για την 13 σύνταξη έδωσε τα 700.000.000 εκατομμύρια και αυτά τα πήρε πίσω με την φορολογία.

Οι συνταξιούχοι για την κυβέρνηση είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας.
Αφού τους εκμεταλλεύτηκε μέσα από τις ελεγχόμενες κατά 100/100 τηλεοράσεις για τις οποίες το χρήμα ρέει άφθονο τους πέταξε στην διακυβέρνηση της στον κάλαθο των αχρήστων.
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ μας έγκαιρα από το 2015 ανέγνωσε όλα αυτά τα ζητήματα και ζήτησε από τα μέλη του να κάνουν αγωγές.

Δεν χαιρόμαστε που τα μέλη μας θα τα πάρουν και μάλιστα εντόκως γιατί μας εμπιστεύθηκαν και κάνανε αγωγές.

Δεν παίξαμε πολιτικά παιχνίδια να τους λέμε ότι όταν βγει η ΝΔ θα μας τα δώσει η εάν βγαίνουμε κάθε μέρα στους δρόμους με σημαίες θα τα πάρουμε.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΚΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.

 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

 

Αναστάσιος Δημάκης Παναγιώτης Λόφτσαλης

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!