Κωτσιδης Στέφανος

Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς: Απαντήσεις από δικηγόρο

Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς: Απαντήσεις από δικηγόρο
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τι γίνεται με τους πλειστηριασμούς: Απαντήσεις από δικηγόρο

Απαντήσεις σε ερωτήματα τηλεθεατών και διευκρινίσεις για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων από τις τράπεζες, τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων και τα funds έδωσε μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος Άννα Κόρσανου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

  1. Πόσοι πλειστηριασμοί γίνονται αυτή την εβδομάδα;

Είναι χιλιάδες οι πλειστηριασμοί που βρίσκονται σε εξέλιξη. Για αυτή την εβδομάδα έχουν αναρτηθεί 1250 πλειστηριασμοί. Αρκετοί οφειλέτες δεν μπορούν να πιστέψουν ότι θα χάσουν το σπίτι τους και ενώ τους έρχεται κατασχετήρια έκθεση, δεν κάνουν τίποτα κι αφήνουν τα πράγματα για την τελευταία στιγμή, είπε.
Μόνο οι πρώτες κατοικίες των ευάλωτων οφειλετών δεν κινδυνεύουν, κι εφόσον οι ίδιοι έχουν βγάλει πιστοποιητικό ευάλωτου οφειλέτη, που κάνει και κάποιες ημέρες για να εκδοθεί.
Όλες οι άλλες πρώτες κατοικίες κινδυνεύουν.

Για την έκδοση του πιστοποιητικού ευάλωτου οφειλέτη υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Πρέπει η αξία της ακίνητης περιουσίας του να μην είναι πάνω από 120.000 ευρώ, ποσό που προσαυξάνεται ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας και το εισόδημά του να μην είναι πάνω από 7.000 τον χρόνο ή για ένα ζευγάρι 10.500 εισόδημα ετησίως.

  1. Τι μπορώ να κάνω για να αμυνθώ κατά του πλειστηριασμού;

Υπάρχουν νομικά μέσα που μπορεί να ακολουθήσει ο οφειλέτης και να προσφύγει στα δικαστήρια.
Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι μια λύση, αλλά δεν προστατεύεται ο οφειλέτης εφόσον του έχει έρθει κατασχετήρια έκθεση. Να μην έχουν μεγάλες προσδοκίες οι οφειλέτες. Παρουσιάστηκε με μεγάλες προσδοκίες αλλά στην πράξη δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα γιατί οι τράπεζες αρνούνται να προσέλθουν σε αυτόν.
Επίσης οι εταιρίες ζητάνε πολύ υψηλά ποσά για προκαταβολή για να αναστείλουν τον πλειστηριασμό.

Στις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων σε μια ελεύθερη οικονομία δεν γίνεται να τους επιβάλλεις τι λύσεις θα αποδεχτούν ή τι λύσεις θα προτείνουν, όμως μπορείς να τους επιβάλλεις να συμμορφώνονται με τους κανόνες δικαίου που πολλές φορές δεν τους τηρούν.

  1. Δεν σταματούν οι πλειστηριασμοί το καλοκαίρι;

Όχι δεν σταματάνε. Πλειστηριασμοί δεν γίνονται μόνο τον Αύγουστο.

  1. Υπάρχουν άνθρωποι που αποκτούν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών;

Ναι, υπάρχουν πάρα πολλοί. Οι πλειστηριασμοί είναι μια νόμιμη διαδικασία δεν ξέρω αν είναι και ηθική. Γίνονται πλέον ηλεκτρονικά και υπάρχει πλήρης διαφάνεια.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

karaiskos
Μίμτσης Πέτρος
Λουκουμάδες Σόφη
Δεληκώστας Πτολεμαιδα
freen market ptolemaida
radio-kapsoyra-eordaialive.
Ασφλαειες Νικου Πτολεμαιδα - Εορδαία
afrokrema - ptolemaida-eordaia

Το Eordaialive στα Social Media

asepop velventoy
radio melodia ptolemaida
τριανταφυλλος ιορδανίδης