Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek voltetors butterflys ptolemaida

Θέματα Πανελληνίων 2020: Πώς θα βγει ο βαθμός της έκθεσης

3λ ανάγνωσης
Σημειώνεται πως ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΡΟΜΒΟΣ» έκανε λόγο για θέματα που αφορούσαν πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές όχι μόνο στους θεματικούς κύκλους της Γ΄ Λυκείου αλλά και των τριών τάξεων. Προϋπέθεταν εκφραστική ευελιξία του μαθητή, βαθύτατη κριτική σκέψη και εκφραστική ικανότητα για την απόδοση των απαντήσεων με ευστοχία, προσθέτει ο οργανισμός με τον οποίο συνεργάζεται το iEidiseis. Δείτε εδώ τις απαντήσεις από τον ΡΟΜΒΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ «Εκκίνηση» αύριο για τα ΕΠΑΛ Σημειώνεται πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά ('Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας. Υπενθυμίζεται πως ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη βαθμολόγηση της έκθεσης στις Πανελλήνιες 2020.

Κοινό για όλα τα επιστημονικά πεδία, και άρα κρίσιμο, είναι το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας με το οποίο έκαναν «πρεμιέρα» σήμερα οι Πανελλήνιες για τους υποψήφιους των ΓΕΛ.

Το «μυστικό» στη βαθμολόγησης του διαγωνίσματος – το οποίο χωρίζεται σε τέσσερα ερωτήματα – έγκειται στο ότι περισσότεροι βαθμοί «κερδίζονται» στις ερωτήσεις που αφορούν στην Έκθεση / Γλώσσα και λίγο λιγότεροι στα ζητούμενα που αφορούν τη Λογοτεχνία, κατά πληροφορίες.

Ως προς τις ερωτήσεις, η πρώτη βαθμολογείται με 15 μονάδες, η δεύτερη με 40 μονάδες – με τα υποερωτήματα να βαθμολογούνται με 15, 15 και 10 μονάδες, ανάλογα με τη βαρύτητά τους – η τρίτη με 15 μονάδες και η τέταρτη με 30 μονάδες.

Σημειώνεται πως τα τρία κείμενα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι είναι:

  • Ένα απόσπασμα από κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο
  • Ένα κείμενο του συγγραφέα – μεταφραστή και εκδότη Κώστα Τσιρόπουλου από τη Συλλογή Δοκιμίων «Η μόνωση ως συνομιλία»
  • Ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου

Εξάλλου, οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα κλήθηκαν να χειριστούν άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη από την εφημερίδα «Το Βήμα» και θέμα την ανάγνωση.

Σημειώνεται πως ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΡΟΜΒΟΣ» έκανε λόγο για θέματα που αφορούσαν πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές όχι μόνο στους θεματικούς κύκλους της Γ΄ Λυκείου αλλά και των τριών τάξεων.

Προϋπέθεταν εκφραστική ευελιξία του μαθητή, βαθύτατη κριτική σκέψη και εκφραστική ικανότητα για την απόδοση των απαντήσεων με ευστοχία, προσθέτει ο οργανισμός με τον οποίο συνεργάζεται το iEidiseis.

Δείτε εδώ τις απαντήσεις από τον ΡΟΜΒΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΕΙΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2020 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

«Εκκίνηση» αύριο για τα ΕΠΑΛ

Σημειώνεται πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας). Στη συνέχεια, την Πέμπτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (‘Αλγεβρα), που είναι, επίσης, μάθημα Γενικής Παιδείας. Θα ακολουθήσουν, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου, οι εξετάσεις στα μαθήματα ειδικότητας.

Υπενθυμίζεται πως ώρα έναρξης της κάθε εξέτασης είναι 08:30 (κοινή για όλους τους υποψηφίους). Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Εξαίρεση, το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο (ΕΠΑΛ), για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Αφήστε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *