Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Τεστ κορονοϊού: Πού δηλώνονται τα αποτελέσματα και πώς λαμβάνονται οι βεβαιώσεις

Τεστ κορονοϊού: Πού δηλώνονται τα αποτελέσματα και πώς λαμβάνονται οι βεβαιώσεις

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Για τη νέα υπηρεσία που ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιου Συστήματος, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 “η συγκεκριμένη υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα όταν κάποιος κάνει ένα διαγνωστικό τεστ κορονοϊού σε εργαστήριο ή νοσοκομείο του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, είτε μοριακό ή rapid test και έχει καταχωρηθεί το αποτέλεσμά του, να μπορεί να πάρει μια βεβαίωση επίσημη. Η βεβαίωση θα έχει πάνω μια ηλεκτρονική σφραγίδα”.
Σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο, “όταν το τεστ γίνεται σε εργαστήριο θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο Ασθενών της ΗΔΙΚΑ. Άρα αυτός που κάνει το τεστ θα πρέπει να το έχει καταχωρήσει και μετά θα πάρει τη βεβαίωση”.
Όσον αφορά στα self test ο ίδιος είπε ότι “και την πραγματοποίηση και τη δήλωση του αποτελέσματος την κάνει ο ίδιος με δική του ευθύνη ή ο γονέας για τα παιδιά του. Οπότε μπαίνει κανείς στην πλατφόρμα self -testing.gov.gr ως εργαζόμενος και δηλώνει το αποτέλεσμα ή εάν είναι γονέας για τα παιδιά του, τότε θα πρέπει να βγάλει και τη σχολική κάρτα.
Για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, υπενθύμισε ότι, χορηγείται μετά τη δεύτερη δόση με κωδικούς taxisnet. Αναφορικά με τις βεβαιώσεις για όσους έχουν νοσήσει, είπε πως, αναμένονται ανακοινώσεις στα πλαίσια του πράσινου πιστοποιητικού, το οποίο θα εκδίδεται και σε περίπτωση που κάποιος έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του και σε περίπτωση που κάποιος έχει νοσήσει στο παρελθόν. Ο κ. Αναγνωστόπουλος πρόσθεσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιασθεί κάποιος με μία δόση όταν έχει νοσήσει. Και στην περίπτωση αυτή κάποιος θα παίρνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Ο Δ. Αναγνωστόπουλος χαρακτήρισε «εξαιρετικά σημαντική» την ψηφιοποίηση της Παιδείας και είπε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης των υποψηφίων στις Πανελλαδικές.
Τέλος, ανέφερε ότι αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την επιλογή εμβολίου για τις ηλικίες 40-44 ετών και ανάλογα με την ανταπόκριση θα ακολουθήσουν και οι ηλικίες 35-39 και στη συνέχεια 30-34. «Μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για 20-29», κατέληξε.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida