«Ταμείο νέων» για επικουρική σύνταξη- Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Ταμείο νέων» για επικουρική σύνταξη- Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δημιουργία  ατομικού κουμπαρά, ή αλλιώς «Ταμείου νέων», όπου ο κάθε νέος ασφαλισμένος θα αποταμιεύει τα χρήματα για την δική του μελλοντική επικουρική σύνταξη και όχι για τους σημερινούς συνταξιούχους, προανήγγειλε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

«Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους στην συμπληρωματική, την επικουρική. Η βασική σύνταξη παραμένει η ίδια.  Προφανώς η μετάβαση στο νέο σύστημα θα είναι σταδιακή. Εννοείται δεν σημαίνει μειώσεις για τους σημερινούς συνταξιούχους», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε συνέτευξή του. (Βήμα της Κυριακής)

«Ποιος θα εγγυάται αυτές τις εισφορές;»

«Το βασικό πρόβλημα είναι πώς θα καλυφθεί το κόστος μετάβασης σε ένα τέτοιο μοντέλο. Πώς δηλαδή θα είναι λιγότερες οι εισφορές που θα πηγαίνουν στις τρέχουσες συντάξεις αλλά ταυτόχρονα δε θα επηρεαστεί το ύψος των καταβαλλόμενων συντάξεων και σήμερα και για τα επόμενα 15 χρόνια», υποστηρίζουν από την πλευρά τους δικηγόροι και προσθέτουν: Έχει γίνει αντιληπτό ότι ρυθμιστής θα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία θα αδειοδοτεί τους ιδιώτες, αυτή την αγορά που θα υπάρχει σε σχέση με επικουρικές συντάξεις και ασφάλιση.»

Η αντιπολίτευση

Για σχέδιο κατάργησης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης από την κυβέρνηση, κάνει λόγο η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κατά το μοντέλο του “ασφαλιστικού Πινοσέτ”, επανέρχεται στο προσκήνιο ως κεντρική προτεραιότητα της κυβέρνησης.»

Από την Ελληνική Λύση, παράλληλα ανακοινώθηκε: «Ο κ. Πατέλης, σύμβουλος του πρωθυπουργού προανήγγειλε κούρεμα συντάξεων «υπέρ των νέων»! σχολιάζει η Ελληνική Λύση.

Η μετάβαση στο νέο σύστημα θα αφορά μόνο τους νέους ασφαλισμένους και αναμένεται να είναι μακροπρόθεσμη διαδικασία. Για τα πιο άμεσα ζητήματα, όπως οι επιπτώσεις του κορονοϊού, τις επόμενες μέρες κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη της αγοράς εργασίας και των νοικοκυριών.

ΕΡΤ1

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida