Συγκέντρωση τροφίμων από ¨Το Χαμόγελο του Παιδιού¨

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού συγκεντρώνει τρόφιµα & είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά και τις οικογένειες που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας «Το Χαµόγελο του Παιδιού» εκπροσωπώντας τα χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν στην Ελλάδα και βρίσκονται ή απειλούνται να βρεθούν σε κατάσταση φτώχειας απευθύνεται σε κάθε πολίτη και φορέα ζητώντας υποστήριξη προκειµένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιµα και είδη πρώτης ανάγκης και να καλυφτούν οι βασικές τους ανάγκες.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» ενόψει καλοκαιριού, καλεί όλους να στηρίξουν την πρωτοβουλία αυτή µε δεδοµένο ότι ο αριθµός των οικογενειών, που δεν µπορούν να καλύψουν ούτε τα στοιχειώδη για τα παιδιά τους, αυξάνεται δραµατικά. Τα ράφια στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που λειτουργεί ο οργανισµός πανελλαδικά, δεν έχουν αποθέµατα, ως συνέπεια των δυσµενών οικονοµικών συνθηκών που αντιµετωπίζουν τόσο οι πολίτες όσο και οι επιχειρήσεις στη χώρα µας. Ωστόσο, χάρη σε ανάλογες κινητοποιήσεις και στη θετική ανταπόκριση των συµπολιτών µας το 2016 και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, «Το Χαµόγελο του Παιδιού» στήριξε πανελλαδικά 22.724 παιδιά και τις οικογένειές τους που ζουν ή απειλούνται να βρεθούν σε συνθήκες φτώχειας.

Σε ποσοστό 84,7 % οι οικογένειες ήταν άνεργων γονέων ή απασχόλησης σε επισφαλή εργασία. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι απαραίτητα καθηµερινά για κάθε παιδί, φυλάσσονται και διανέµονται απευθείας από «Το Χαµόγελο του Παιδιού» και την εξειδικευµένη οµάδα του Οργανισµού. Απαράβατος κανόνας -και σε αυτή την περίπτωση- είναι η διασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε παιδιού και η απόλυτη διαφάνεια στη διαδικασία τόσο της συγκέντρωσης όσο και της διανοµής των ειδών.

«Το Χαµόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της φροντίδας για το παιδί και την οικογένεια ξεκίνησε το 1997 την λειτουργία των Κέντρων Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας, προσφέροντας υποστηρικτικές υπηρεσίες σε οικογένειες µε ανήλικα παιδιά, που αντιµετωπίζουν σοβαρά προβλήµατα διαβίωσης. Κύριος σκοπός των Κέντρων Στήριξης είναι η αποφόρτιση της οικογένειας από προβλήµατα που µπορούν να λυθούν µε τη συµµετοχή του οργανισµού «Το Χαµόγελο του Παιδιού» (προβλήµατα διαβίωσης, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης µε φορείς πρόνοιας κλπ).

Παράλληλα στοχεύουν στην κινητοποίηση των µελών της κάθε οικογένειας, ούτως ώστε να ενισχύεται ο οικογενειακός πυρήνας και θεσµός και να µην οδηγείται η οικογένεια σε κλιµάκωση της κρίσης µε αρνητικά αποτελέσµατα για τα παιδιά. Συγκεκριµένα πραγµατοποιείται ολιστική προσέγγιση στη δυσλειτουργική οικογένεια µε στόχο την ενδυνάµωσή της και την – κατά το δυνατόν – αποκατάσταση της ικανότητάς της να ανταποκριθεί θετικά στις ανάγκες της καθηµερινότητας, µε τις δικές της δυνάµεις και να αποτελέσει ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά.

ΤΡΟΦΙΜΑ & ΕΙ∆Η ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

● Γάλα εβαπορέ

● Λάδι

● Ρύζι

● Όσπρια

● Αλεύρι, ζάχαρη

● Σάλτσα τοµάτας

● Είδη πρωινού (κακάο, µπισκότα, κρουασάν, δηµητριακά, φρυγανιές, µέλι, µαρµελάδα, µερέντα, χυµοί)

● Ζυµαρικά

● Πουρές

● Βρεφικό γάλα και βρεφικές κρέµες

● Είδη βρεφικής φροντίδας (πάνες, µωροµάντηλα, κρέµες συγκάµατος)

● Προϊόντα καθαρισµού (καθαριστικά και απολυµαντικά γενικής χρήσης, µαλακτικό ρούχων, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χλωρίνη κ.λ.π)

● Είδη προσωπικής φροντίδας (σαµπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεµες, οδοντόβουρτσες)

● Είδη οικιακής χρήσης (αλουµινόχαρτο, σακούλες απορριµµάτων)

● Χαρτικά (χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας) Η συγκέντρωση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης πραγµατοποιείται στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του οργανισµού, σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα.

Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας στη Θεσσαλονίκη ∆ιεύθυνση: Εµµανουήλ Χρυσολωρά 4-6, Θεσσαλονίκη, T.K. 54629 Τηλ.: 2310 535629 – E-mail: socialservicesthess@hamogelo.gr Περισσότερες πληροφορίες: Το Χαµόγελο του Παιδιού, Θεσσαλονίκη, 2310 250160, thesspress@hamogelo.gr

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida