ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Κατέρρευσε το ορυχείο, κατέρρευσαν οι «επιστημονικές» προσεγγίσεις, κατέρρευσαν οι καθησυχασμοί που ¨μοίραζαν¨.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ''Ας γίνουμε όλοι Άγιοι Βασίληδες της Πασχαλιάς''

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

 

12 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Κατέρρευσε το ορυχείο, κατέρρευσαν οι «επιστημονικές» προσεγγίσεις, κατέρρευσαν οι καθησυχασμοί που ¨μοίραζαν¨.

 

Τελικά το απευκταίο συνέβη, με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο, διαψεύδοντας «επιστημονικές» προσεγγίσεις και διακαείς πόθους.

Το γεωλογικό φαινόμενο που εδώ και καιρό «ούρλιαζε» -και πράγμα αδύνατον να μην το ακούσει κανείς- ότι έρχεται, κατέφθασε εν πλήρη δύναμη καταργώντας την «επιστημονική» διάσταση των μελετών και αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι έχοντες την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης της λειτουργίας του ορυχείου δεν μπορούν –έτσι, πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ– να «αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο, είναι απαγορευτικό. Δεν έχουν κανένα ακαταλόγιστο, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες προκειμένου η επιτροπή που θα ορισθεί από τη ΔΕΗ, να βγάλει το πόρισμα σχετικά με τον χρόνο αποκατάστασης και λειτουργίας του Ορυχείου.

Στο σημείο αυτό όμως, δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε για τους λόγους που οδήγησαν τον Υπουργό κ. Σταθάκη να προτρέξει να ανακοινώσει την σύσταση και δεύτερης επιτροπής ορισμένης από την κυβέρνηση. Υπάρχει κάτι που φοβάται ή αμφισβητεί; Αν ναι, να το δηλώσει δημόσια αίροντας τα ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει.

Ο απολογισμός τραγικός αλλά ευτυχώς χωρίς απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Στον απόηχο της κατολίσθησης και καταστροφής του Ορυχείου Αμυνταίου, είναι προφανές ότι οι συνέπειες θα είναι και πολλαπλές και σοβαρότατες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν ψυχραιμία, οργανωτικότητα, σωστή ενημέρωση και παρακολούθηση της κατάστασης συνολικά.

Οι εργαζόμενοι, έχοντας ως παρακαταθήκη την εμπειρία που όλοι ανεξαιρέτως αναγνωρίζουν, έχουν ήδη σηκώσει τα μανίκια και περιμένουν την εντολή της διοίκησης για την επαναδιάνοιξη  του ορυχείου, θεωρώντας εφικτή και αναγκαία την εκμετάλλευση των 25 εκατομμυρίων τόνων λιγνίτη (που αποτιμώνται περίπου στα 500 εκατομμύρια ευρώ !!!) που για την ώρα, βρίσκονται «θαμμένα» κάτω από εκατοντάδες κυβικά χώματος.

 

 

Υ.Γ. Οι αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα θα πρέπει να λαμβάνονται όταν οι συνθήκες το απαιτούν και όχι κατόπιν εορτής. Στην περίπτωση αυτή, δεν πρόκειται για στρατηγική απόφαση αλλά για απεγνωσμένη προσπάθεια να ¨σουλουπωθούν¨ τα πράγματα.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε ότι η φύση δε θα  ¨εκμεταλλευτεί¨ άλλο την ολιγωρία και ανευθυνότητα των υπευθύνων, που δυστυχώς αυτή την στιγμή κοστίζει σε όλους μας πολλαπλά και πάρα πολύ ακριβά. 

 

 

Γραφείο Τύπου

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida