Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΤΕΠ του ΓΝ Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” της ΠΕ Κοζάνης -Kοινοβουλευτική παρέμβαση-ερώτηση  προς τον υπουργό υγείας κ. Πλεύρη 

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΤΕΠ του ΓΝ Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” της ΠΕ Κοζάνης -

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σοβαρές ελλείψεις προσωπικού στο ΤΕΠ του ΓΝ Πτολεμαΐδας “Μποδοσάκειο” της ΠΕ Κοζάνης

 

Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Γ.Ν. Πτολεμαΐδας για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργεί υποστελεχωμένο από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό πριν  ακόμα το ξέσπασμα της πανδημίας covid-19, από την οποία προέκυψαν επιπλέον ανάγκες στην παροχή υπηρεσιών υγείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το υπάρχον προσωπικό το οποίο εργάζεται με αυταπάρνηση.

Συγκεκριμένα το ΤΕΠ πριν την πανδημία είχε ανεπτυγμένες τρεις εξεταστικές κλίνες στο παθολογικό ιατρείο σε πλήρη λειτουργία, ενώ για τις ανάγκες που προκύψαν λόγω covid-19 έχουν αναπτυχθεί άλλες έξι με δυνατότητα για λειτουργία επιπλέον πέντε, καθώς πολλές φορές ο χώρος της βραχείας μετατρέπεται σε εξεταστήριο. Εξυπηρετεί ταυτόχρονα χειρουργικά, ορθοπεδικά, ουρολογικά, ΩΡΛ περιστατικά κλπ.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν φαίνεται ότι από την αρχή της πανδημίας μέχρι τις 1-7-2021 το ΤΕΠ εξυπηρέτησε 19.864 περιστατικά, εκ των οποίων 4.325 θετικά στην covid-19. Οι εισαγωγές στις απλές κλινικές και στις μονάδες covid-19 ήταν χιλιάδες.

Σε σχέση με το ιατρικό προσωπικό που στελεχώνει το ΤΕΠ, αποτελείται σήμερα από τη Διευθύντρια, τρεις ιατρούς, εκ των οποίων οι δυο είναι μόνιμοι που μετακινήθηκαν από το Κέντρο Υγείας Αμυνταίου αφήνοντας κενά στις αντίστοιχες ειδικότητες και τέσσερις αγροτικούς ιατρούς. Κατά διαστήματα υποστηρίζεται από ιατρούς άλλων τμημάτων, ενώ ο ένας μόνιμος ιατρός βρίσκεται σε αναστολή από 1/9.

Στο νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν ελλείψεις αφού αποτελείται από επτά μονίμους, έξι συμβασιούχους και τρεις μαθητευόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κόπωση, να συσσωρεύονται δεκάδες χρωστούμενα ρεπό σε κάθε εργαζόμενο.

Επίσης η μία διοικητική υπάλληλος γραμματειακής υποστήριξης τέθηκε σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου με ο,τι αυτό συνεπάγεται για το υπόλοιπο προσωπικό.

Με αυτή την κατάσταση και παίρνοντας υπόψη ότι είναι και νοσοκομείο αναφοράς λόγω covid-19, σε ένα τμήμα που εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο, υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας ενώ ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται ενίσχυση και στήριξη.

Είναι φανερό ότι οι αιτίες αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας, πολιτική της ΕΕ, που συναποφασίζουν και υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή.

Δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στο 4ο κύμα της πανδημίας, της αύξησης της κίνησης και του όγκου των περιστατικών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να πράξει ώστε:

  • Να υπάρξει γενναία αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του ΤΕΠ και του ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
  • Να μην υπάρξει κίνδυνος στη λειτουργία του ΤΕΠ του ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο».
  • Να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται.
  • Να καλυφθούν οι ανάγκες για διοικητικό προσωπικό και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή.

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Δείτε Επίσης

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά

Google Ελλάδας: Προτείνει εργαλεία ασφαλούς πλοήγησης για παιδιά   Με αφορμή τον Ευρωπαϊκό μήνα ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η Google Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του

Διαβάστε περισσότερα »
Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»

Ανοίγει η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ»   Διαθέσιμη προς το κοινό είναι από σήμερα η ιστοσελίδα του «Νέου Εξοικονομώ» (https://exoikonomo2021.gov.gr). Σε αυτήν μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα »
Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους

Νέα ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους   Πέντε σημαντικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει η νέα τροποποιημένη ΚΥΑ για τους βοσκοτόπους, που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις αφορούν τα εξής: 1. Αντιμετώπιση της υπέρμετρης και

Διαβάστε περισσότερα »
Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα)
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα)

Ώρα 12:04 μμ. (του Βασίλη Μαγκλάρα) Και ξαφνικά ο χρόνος σταμάτησε… Δεν είχε να πει τίποτε άλλο. Κράτησε τους λεπτοδείκτες του βουβός κι’ ανήμπορος στο ανακοινωθέν των γιατρών του Ευαγγελισμού

Διαβάστε περισσότερα »
ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με... το ρίσκο - Όλα όσα αλλάζουν
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με… το ρίσκο – Όλα όσα αλλάζουν

ΡΑΕ: Τρεις κατηγορίες τιμολογίων ρεύματος ανάλογα με… το ρίσκο – Όλα όσα αλλάζουν   Έρχεται ριζικό ” λίφτινγκ” στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς η ΡΑΕ θα τα κατηγοριοποιεί ανάλογα με το “ρίσκο”.

Διαβάστε περισσότερα »
Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» - Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» – Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων

Αλλάζουν τα ανώτατα όρια στο νέο «Εξοικονομώ» – Πότε ενεργοποιείται το πρόγραμμα επιδοτήσεων Τις τελευταίες πινελιές βάζει στο νέο «Εξοικονομώ» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προσαρμόζοντας τα ανώτατα όρια δαπανών

Διαβάστε περισσότερα »
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Pink Woman Ptolemaida
iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida