Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
Εορδαία, eordaia, Πτολεμαΐδα, Πτολεμαϊδα, Πτολεμαίδα, Πτολεμαιδα, ptolemaida, Δυτική Μακεδονία, Κοζάνη, Ειδήσεις, ptolemaida news, τα νεα της πτολεμαϊδας, νεα πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα τησ πτολεμαϊδασ σημερα, τα νεα της πτολεμαιδας, τα νεα της πτολεμαϊδας σημερα, τα νεα τησ πτολεμαιδασ, εορδαια νεα, τανεα τησ πτολεμαιδασ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
    • ΕΟΡΔΑΙΑ
    • ΚΑΣΤΟΡΙΑ
    • ΚΟΖΑΝΗ
    • ΦΛΩΡΙΝΑ
    • ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • 698 189 3715
  • info@eordaialive.com
Optika Anagnostis ptolemaida Reggia Ptolemida Pizzaria iek volteros butterflys ptolemaida
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης > Blog > ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ > Σε ποια σημεία κρίνεται η τύχη των κομμένων δώρων 450.000 δημοσίων υπαλλήλων
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ποια σημεία κρίνεται η τύχη των κομμένων δώρων 450.000 δημοσίων υπαλλήλων

Eordaialive Team
31/01/2019
Δεν υπάρχουν Σχόλια
3λ ανάγνωσης
Κοινοποιήστε
Στείλτε μας το παράπονο, την παρατήρηση, την καταγγελία, το σχόλιο, το αίτημα, την φωτογραφία σας και βοηθήστε να κάνουμε την, πόλη, την κοινωνία και τον τόπο μας ένα καλύτερο μέρος για εμάς και τα παιδιά μας. Στείλτε μήνυμα στο info@eordaialive.com ή πάρτε μας τηλέφωνο στο 6981893715 (Viber) Μην το σκέφτεσαι, η γνώμη και η γνώση σου ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ !
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Σε ποια σημεία κρίνεται η τύχη των κομμένων δώρων 450.000 δημοσίων υπαλλήλων
Κοινοποιήστε

Στην αυριανή συνεδρίαση της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εξετάσει την απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος που έκρινε αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και του επιδόματος αδείας στο Δημόσιο και θα αποφασίσει αν ισχύει αναδρομικά.

tomiro

Η απόφαση επηρεάζει τόσο τους υπηρετούντες με έννομη σχέση δημοσίου δικαίου στο Δημόσιο, σε ΟΤΑ και σε ΝΠΠΔ, τους υπηρετούντες ΙΔΑΧ, όσο και τους υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ θα αποτελέσει πρόκριμα και για τις ανάλογες διεκδικήσεις των συνταξιούχων.

Το ΣΤ’ Τμήμα έκρινε ότι οι περικοπές που έγιναν µε τον νόμο 4093/12, οδηγώντας στην πλήρη κατάργηση όλων των επιδομάτων, αντίκεινται στα άρθρα 25 και 4 του Συντάγματος και τις απορρέουσες από αυτά αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας. Στο σκεπτικό τους οι δικαστές, αν και αναγνωρίζουν ότι ο νομοθέτης μπορεί να προβαίνει σε μείωση του βασικού μισθού ή των επιδομάτων στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνουν ότι «µε την επίμαχη διάταξη επιχειρείται νέα, για πολλοστή φορά περικοπή των αποδοχών, της ίδιας ακριβώς ομάδας θιγομένων, ειδικότερα δε θεσπίζεται πλέον µε αυτήν, όχι περαιτέρω μείωση, αλλά κατάργηση των ετήσιων αποδοχών».

Προσθέτουν, δε, ότι τα επιδόματα εορτών και αδείας «συνδέονται από τη φύση τους µε τις αυξημένες ανάγκες που ανακύπτουν κατά τις εορταστικές περιόδους και κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, οι οποίες ανάγκες συντρέχουν για όλους τους υπαλλήλους ανεξάρτητα από τον μισθό του καθενός».

Με δεδομένο ότι θα απαιτηθεί χρόνος για να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η ΑΔΕΔΥ έχει ήδη καλέσει όλους τους εργαζομένους στο Δημόσιο να καταθέσουν αγωγές για τα αναδρομικά του 13ου και του 14ου μισθού μέχρι τις 15 Μαρτίου 2019. Μάλιστα, συστήνεται στις αγωγές αυτές ότι θα πρέπει να διεκδικηθούν, ανεξαρτήτως διετούς παραγραφής, όλα τα δώρα, όλων των ετών από την 1η Ιανουαρίου 2013 και μετά.

Η κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο περιμένουν και την κρίση του ΣτΕ για τις διατάξεις του νόµου Κατρούγκαλου, η οποία θα καθορίσει και το εύρος της αναδροµικότητας των συνταξιούχων. Εάν δηλαδή θα είναι από τη δηµοσίευση της απόφασης του Ιουνίου του 2015 – για όσους δεν είχαν ασκήσει αγωγές – και μέχρι σήµερα, ή μέχρι τον Μάιο του 2016, όταν δηλαδή ενεργοποιήθηκε ο νόµος Κατρούγκαλου.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

DEI_ENERGYCOACH
texniko grafeio
metavash ae
a close-up of a fruit
aioliki vermiou
radiokapsoura.gr
drone
nikou sidiroupouloy
radio melodia
delikostas antallaktola
ioardanidis
laika se matsore
Δακτυλογραφήσεις
Αποτρόπαιο έγκλημα στην Καστοριά: Νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αποτρόπαιο έγκλημα στην Καστοριά: Νεκρό αρκουδάκι από πυροβόλο όπλο

4λ ανάγνωσης
Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση του ΄΄Μαμάτσειου΄΄ και η στήριξη του Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι απαράβατη προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» - Συνάντηση με τη νέα διοικήτρια του Γ.Ν. Κοζάνης.
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση του ΄΄Μαμάτσειου΄΄ και η στήριξη του Ε.Σ.Υ. στην Π.Ε. Κοζάνης είναι απαράβατη προϋπόθεση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες» – Συνάντηση με τη νέα διοικήτρια του Γ.Ν. Κοζάνης.

2λ ανάγνωσης
7η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ-ΕΟΡΔΑΙΑΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

2λ ανάγνωσης
Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 14-07-2025 έως 20-07-2025)
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 14-07-2025 έως 20-07-2025)

8λ ανάγνωσης

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Νέα & Ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, ptolemaida, kozani, eordaia Κοζανη Κοζάνης Κοζανη kozani kozanh kozanhs KOZANI Πτολεμαίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ Eordaia Εορδαία

Eordaialive logo
Facebook-f X-twitter Instagram Youtube
Χρήσιμα
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Καταγγελίες Αναγνωστών
Επικοινωνία
  • info@eordaialive.com
  • +30 698 189 3715
Δημοφιλής Κατηγορίες
  • Τοπικές Ειδήσεις
  • Θέσεις Εργασίας

Eordaialive.com 2025 © All Rights Reserved.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Έχασες τον κωδικό σου?