Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πυρετός μετά το εμβόλιο: Τι ισχύει για τα συμπτώματα

Πυρετός μετά το εμβόλιο: Τι ισχύει για τα συμπτώματα

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Να υπάρξει ενημέρωση για τα εμβόλια, συνέστησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, ο οποίος μίλησε σήμερα για τους μαζικούς εμβολιασμούς και τις παρενέργειες των εμβολίων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο OPEN, ο κ. Λουκίδης επισήμανε πως «υπάρχουν κάποιες ενστάσεις από τον κόσμο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι «αυτές θα ξεπεραστούν».

Ο καθηγητής ρωτήθηκε και για τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει κάποιος μετά το εμβόλιο, όπως για παράδειγμα ο πυρετός και αν αυτό σημαίνει ότι ένας οργανισμός αναπτύσσει αντισώματα και ο άλλος όχι. Ο κ. Λουκίδης απάντησε:

«Δεν έχει αποδειχθεί και μάλιστα στη μέτρηση αντισωμάτων που γίνεται, δεν έχει φανεί ότι αυτός που ανέπτυξε μια κλινική συμπτωματολογία μετά το εμβόλιο, έχει αντισώματα πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτόν που δεν ανέπτυξε. Ο μηχανισμός προστασίας δεν βασίζεται μόνο στα αντισώματα, βασίζεται και σε άλλες ανοσολογικές αντιδράσεις, όπως τα κύτταρα μνήμης».

Απευθυνόμενους στους πολίτες είπε μάλιστα πως οι παραπάνω παρενέργειες δεν πρέπει να «μας ανησυχήσουν καθόλου, συμβαίνουν και στο εμβόλιο της γρίπης».

Ωστόσο, τόνισε πως «αν επιμείνει κάτι, ίσως να είναι κάτι άλλο και όχι το εμβόλιο. Πρέπει να το ψάξει κάποιος σε άλλες κατευθύνσεις».

Σε περίπτωση πυρετού μετά τον εμβολιασμό, ανέφερε ότι ο ίδιος είχε πάρει δυο χαπάκια παρακεταμόλης και επισήμανε: «μην μείνουμε σε αυτά τα πράγματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida