Πτολεμαΐδα: 55 χιλιάδες λίτρα πετρελαίου για τον καυστήρα της ΔΕΤΗΠ

Eordaialive Team
2λ ανάγνωσης
Eordaialive.com - Τα Νέα της Πτολεμαΐδας, Εορδαίας, Κοζάνης Πτολεμαΐδα: 55 χιλιάδες λίτρα πετρελαίου για τον καυστήρα της ΔΕΤΗΠ

Πενήντα πέντε χιλιάδες λίτρα πετρελαίου σε ημερήσια βάση, απαιτούνται για την λειτουργία του εφεδρικού καυστήρα της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, προκειμένου να ενισχυθούν τα θερμικά φορτία, που μαζί με εκείνα από την 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, διοχετεύονται στο δίκτυο της Τ/Θ, για να ζεστάνουν την πόλη, ύστερα, από τα μεγάλα προβλήματα που προκάλεσε η βλάβη στην 3η και 4η Μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς, με την τελευταία να παραμένει ανενεργή. Ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, αξιώνει από την ΔΕΗ να αναλάβει όλο το κόστος της προμήθειας πετρελαίου για τον εφεδρικό καυστήρα και διατυπώνει αίτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης, όπως, σε όλο το διάστημα της μειωμένης παροχής θερμικής ενέργειας στην πόλη, να ισχύσει ειδικό τιμολόγιο για τους κατοίκους, οι οποίοι, χρησιμοποιούν ηλεκτρικά σώματα για να ζεσταθούν, και θα κληθούν να πληρώσουν υψηλούς λογαριασμούς. Σε ότι αφορά το αίτημα του, για την κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκφράζει την πεποίθηση του, ότι θα γίνει αποδεκτό  από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Επέρριψε ευθύνες στην ΔΕΗ  για  την  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί κατά τις τελευταίες ημέρες, με την έξοδο από το σύστημα των δύο μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, προσθέτοντας ότι δεν ήταν φυσιολογική και οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος, άποψη που όπως υποστηρίζει, ακούγεται και κυκλοφορεί  στην πόλη. Τέλος ο κ. Ζαμανίδης, έκανε λόγο για λάθος, σχετικά με την μη έγκριση της επαναλειτουργίας της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η οποία, με κόστος επισκευής ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ, θα αποτελούσε σήμερα  λύση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

Πηγή: http://www.ert.gr/

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

 

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

 

Ακολούθησε μας στο Twitter

 

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!