Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

«Ψαλίδι» 250 εκατ. ευρώ για προσλήψεις & μισθούς δημοσίων υπαλλήλων

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σχέδιο περικοπών πάνω από 1 δισ. ευρώ στις κρατικές δαπάνες έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της«Εφημερίδας των Συντακτών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα πρόκειται για την «πρώτη δόση λιτότητας», η οποία κατά κύριο λόγο θα αφορά περικοπές στις κρατικές δαπάνες, τις προσλήψεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Με τις συγκεκριμένες περικοπές που αφορούν τις κρατικές δαπάνες 2019 – 2020 θα καλυφθεί η δημοσιονομική «τρύπα» του 2019 που θα προκύψει μετά την εφαρμογή των φοροελαφρύνσεων που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και θα ψηφίσει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα: 

 Θα υπάρξει ψαλίδι 250 εκατ. ευρώ για χρήματα που αφορούν στις προσλήψεις και τις μισθολογικές αυξήσεις δημοσίων υπαλλήλων. Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι: α) Τα 150 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από την αναστολή των προβλεπόμενων αυξήσεων στους δημοσίους υπαλλήλους β) Τα 100 εκατ. ευρώ από την διατήρηση του σημερινού κανόνα ( 1 προς 5) προσλήψεων/αποχωρήσεων στο Δημόσιο με εξαίρεση την Υγεία και την Παιδεία.

 600 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις ΔΕΚΟ και τις καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου

 160 εκατ. ευρώ θα κοπούν από την κρατική επιχορήγηση των ασφαλιστικών ταμείων

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida