Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Φόρος εισοδήματος: Τι αλλάζει στις δόσεις μετά την παράταση των φορολογικών δηλώσεων – Δείτε αναλυτικά ανά κατηγορία

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Νέα παράταση έως σήμερα,30 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι.

Επιπλέον επισημαίνεται ότι, μετά την παράταση αυτή που έδωσε το υπουργείο Οικονομικώνοι ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και καταβολής του φόρου διαμορφώνονται ως εξής:

-Φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες (30 Ιουλίου)

Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να υποβάλουν έως σήμερα, 30 Ιουλίου τις φορολογικές δηλώσεις τους στο taxisnet για το φορολογικό έτος 2018. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έληγε χθες,29 Ιουλίου. Το ίδιο ισχύει και για τα νομικά πρόσωπα και για τις νομικές οντότητες.

-Ειδική κατηγορία Φυσικών και νομικών οντοτήτων (16 Αυγούστου του 2019 )

Τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία θα πρέπει να υποβάλουν έως τις 16 Αυγούστου του 2019 τη φορολογική δήλωση τους για το φορολογικό έτος 2018 στο taxisnet.

Οι δόσεις

-Τα φυσικά πρόσωπα

( τρεις δόσεις )

Τα φυσικά πρόσωπα μπορούν να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος εφάπαξ ή να τον εξοφλήσουν σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως αύριο, 31 Ιουλίου, η δεύτερη δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι τις 29 Νοεμβρίου.

(δύο δόσεις)

Ωστόσο τα φυσικά πρόσωπα που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες που τηρούν απλογραφικά βιβλία θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε δύο ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η δεύτερη έως τις 29 Νοεμβρίου.

-Τα νομικά πρόσωπα

( πριν τις 28 Μαΐου-6 δόσεις )

Τα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση τους πριν την έκδοση της απόφασης(Α.12.22/2019) της 28 Μαΐου του 2019 της τότε υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 6 ίσες διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως αύριο, 31 Ιουλίου, η δεύτερη δόση έως τις 30 Αυγούστου, η τρίτη μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, η τέταρτη έως τις 31 Οκτωβρίου, η πέμπτη έως τις 29 Νοεμβρίου και η έκτη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

(μετά τις 28 Μαΐου –πέντε δόσεις)

Τα νομικά πρόσωπα που υπέβαλαν τη φορολογική δήλωση τους μετά την έκδοση της απόφασης(Α.12.22/2019) της 28 Μαΐου του 2019 της τότε υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου για την παράταση των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον φόρο εισοδήματος σε 5 ίσες διμηνιαίες δόσεις,εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί έως αύριο, 30 Αυγούστου, η δεύτερη δόση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η τρίτη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, η τέταρτη έως τις 29 Νοεμβρίου , η πέμπτη έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2019.

Οι φορολογικές δηλώσεις μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου

Επισημαίνεται ότι οι φορολογικές δηλώσεις που μπορούν να υποβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου χωρίς κυρώσεις είναι εξής κατηγορίες;

α) των αγροτών που λαμβάνουν αγροτικές επιδοτήσεις, εφόσον οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και εκ του λόγου αυτού δεν ήταν δυνατή η υποβολή εμπρόθεσμης δήλωσης για το εισόδημα αυτό. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

β) των αποβιωσάντων. Οι δηλώσεις αυτές υποβάλλονται χειρόγραφα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. από τους κληρονόμους.

γ) των φορολογικών κατοίκων Ελλάδος που μεταφέρουν τη φορολογική κατοικία τους στο εξωτερικό. Η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια του φορολογικού έτους και το αργότερο έως τις 31.12.2019

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida