Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 – ΄΄ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ΄΄ -ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2021 - ΄΄ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ΄΄ -ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το 2021, 135 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη Πρωτομαγιά του Σικάγο, 108 χρόνια μετά τη θέσπιση για πρώτη φορά του 8ώρου στην Ελλάδα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τη διάλυση του εργάσιμου χρόνου, τη θέσπιση της 10ωρης εργασίας, την κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών. Φέρνει νόμο που ξηλώνει κάθε κατάκτησή μας, στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, στο σταθερό εργάσιμο χρόνο, στο δικαίωμα στην ξεκούραση. Θέλει  να ξεμπερδεύει με τον οργανωμένο αγώνα των εργαζόμενων, με τα σωματεία μας.

Γι’ αυτό ετοιμάζει το φακέλωμα, την κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θέλει να βάλει μαζί με την εργοδοσία χέρι στα Συνδικάτα.

Κι αυτό τη στιγμή που τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς συνεχίζονται με αποκορύφωμα το θάνατο των δυο εργατών στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου πριν μερικές μέρες.

Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας οι εργαζόμενοι όπως κι όλος ο λαός μετρούμε χιλιάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες ασθενείς από τον κορονοϊό.

Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και συνολικά του λαού. Αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους που συνωστίζονται εργαζόμενοι, με μαζικά τεστ, γιατρούς εργασίας, ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας.

Αρνείται τα αιτήματα των υγειονομικών για ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και κωφεύει στο αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας.

Είναι ώρα να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την κλιμάκωση της δράσης ενάντια στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα. Να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας, για τον απεργιακό και αγωνιστικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς που θα γίνει φέτος στις 6 Μάη.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη σύσκεψη και μαζί να οργανώσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας.

 

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 18:30μμ

 

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΣΕΕΕΝ-ΣΕΥΠΕ-ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ

 

 

 

 

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida