Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Ο θάνατος “του εμποράκου ”  (του Ρούλη Κοκελίδη)

Ο θάνατος "του εμποράκου "  (του Ρούλη Κοκελίδη)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Μπορείς να δουλεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι για πάντα. Το ρητό αυτό βρίσκει πλήρη εφαρμογή στην διακυβέρνηση της σημερινής εξουσίας, ιδιαίτερα με τα μεσαία στρώματα τής Ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε υποσχεθεί την πλήρη στήριξη, από την μείωση τής φορολογίας, την απελευθέρωση του τραπεζικού δανεισμού, μέχρι την ελάφρυνση των παλιών χρεών. Πέρα από την πολιτική εξαπάτηση και την κοινωνική απάτη, με το κλείσιμο του λιανεμπορίου, με την αλλοπρόσαλλη και προκλητική πολιτική, ή εξουσία προσπαθεί να κατευνα’σει με ψίχουλα και χαρτζιλίκια, την απόγνωση και τον θυμό του χώρου, ιδιαίτερα στην Π. Ενότητα Κοζάνης.

Η αλήθεια όμως περιλαμβάνει αλλά στοιχεία :

– Η αλλοπρόσαλλη, αντιλαϊκή και προκλητική νέο φιλελεύθερη  κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δημιουργήσει ΡΉΞΗ με τα μεσαία και μικρομεσαία στρώματα, η λαϊκή οργή αρχίζει και στέλνει πλέον τα μυ νήματα της. Η πολιτική της έχει στόχο  τη δραστική μείωση των στρωμάτων αυτών σύμφωνα με το σχέδιο ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ όπως και την κατάργηση όλων των κατάκτησεων του εργατικού κινήματος με κίνδυνο να ξηλω’σουν το 8ωρο και να εκχωρη’ σουν τις λαϊκές αγορές σε ιδιώτες!!!

– Η σκληρή ανεπιτυχής διαχείριση των θεμάτων της πανδημίας, χωρίς ενημέρωση των φορέων και τής κοινωνίας, χωρίς επιστημονικές μελέτες όπως είναι τα λύματα για να συνειδητοποιήσουμε τι φταίει, χωρίς προληπτική πρωτοβουλία ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ και τής 5ης μονάδας, ήταν μια “σκόπιμη” διαδικασία για να επιβάλλει η κυβέρνηση το ΣΤΗΜΈΝΟ, αντιδημοκρατικό και Αυταρχικό παιχνίδι για την βίαιη μεταλιγνιτική πολιτική της.

– Χωρίς διάλογο, συζήτηση χωρίς συναίνεση με τους φορείς, τους πολίτες, χωρίς σχεδιασμό για ένα νέο παραγωγικό συνεκτικό βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης της Δ. Μακεδονίας. Προωθεί την επίσπευση  κλεισίματος των λιγνιτικω’ν μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 2023, 2028. Η καταστροφική συνταγή υπανα’ πτυξης, φτωχοποίησης και ερημοποίησης, της ανεργίας πλησιάζει. Αξίζει να υπογραμμι’σουμε τον αντίθετο οδικό χάρτη που προωθούν οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα η ΓΕΡΜΑΝΊΑ με  χρονικό ορίζοντα το 2040-2050 !!!!! Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν εχει εξηγήσει…Αναπαράγει  και εξυπηρετεί τα πελατειακα’ επιχειρηματικα’  συμφέροντα. Οι τελευταίες προκλητικές   προσπάθειες εγκατάστασης ΑΠΕ σε πολλές περιοχές, προσπαθώντας να φιμω’σουν και τα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κατάλληλη προετοιμασία, χωροθέτηση, περιβαλλοντικω’ν μελετών εξελίσσεται σε σοβαρό πρόβλημα για την βιοποικιλο’ τητα, που είναι μεγάλος πλούτος.Πρέπει να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, οι ευθύνες είναι πολύ πλευρές και η αντίδραση έντονη. Διαφορετικά θα εξελιχθεί μια ΦΟΎΣΚΑ με  καταστροφικε’ς επιπτώσεις.        – Είναι επίσης απαράδεκτη και η σκέψη για κάθε πρωτοβουλία ΧΥΤΑ αμιάντου στην περιοχή ΖΙΔΑΝΙ ΣΕΡΒΙΩΝ. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος για την αγροτική και αλιευτικη’ δραστηριότητα. Επιπλέον η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα ενδεχομένως να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στον Αλιάκμωνα και στην Θεσ/κη.

– Το αναβαθμισμε’ νο  ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μπορεί και πρέπει να γίνει ο πόλος, η υποδομή για την ενεργειακή μετάβαση. Ιδιαίτερα η άμεση ενεργοποίηση του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ το οποίο πρέπει το συντομότερο να εμπλουτιστεί με το τεράστιο επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας. Δεν πρέπει να ξεχαστεί η γενιά των μνημον’ιων που διαπρέπει στο εξωτερικό. Η έρευνα, η τεχνολογία είναι μονόδρομος για την παραγωγική ανάπτυξη της Ελλάδας.   ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ,             Με δεδομένο ότι στην διάρκεια της πανδημίας στην Ελλάδα εφτά στις δέκα οικογένειες έχασαν πάνω από ένα τέταρτο του εισοδήματος τους και μια στις τρει’ς  επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, είναι κατανοητό πόσο ιδιαίτερα δύσκολο θα είναι το μέλλον της περιοχής και από τις πολλαπλασιαστικε’ ς επιπτώσεις της υπό ανάπτυξης, εάν επικρατήσει η βίαιη απολιγνιτοπο’ιηση, η φτωχοποίηση, η ερημοποίηση, η ανεργία.

– Στηρίζουμε τους εμπόρους, την εστίαση, την αγορά της περιοχής μας. Είμαστε υπερήφανοι για την ποιότητα της.

– Είμαστε με τις λαϊκές αγορές, στεκόμαστε στο πλευρό των παραγωγών, πωλητών των λαϊκών αγορών.

ΑΝΤΙΔΡΟΎΜΕ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙΚΆ ΕΝΩΤΙΚΑ ΌΛΟΙ ΜΑΣ, για να μην υλοποιηθεί η βίαιη απολιγνιτοπο’ιηση, μόνο έτσι θα κατορθω’ σουμε να στηρίξουμε, να βοηθήσουμε την περιοχή μας!!!

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida