Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Προκαταβολή φόρου: Για ποιους εξετάζεται να μηδενιστεί – Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Προκαταβολή φόρου: Για ποιους εξετάζεται να μηδενιστεί - Τι σχεδιάζει το ΥΠΟΙΚ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Σχέδιο για μηδενισμό της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα εμφανίσουν φέτος ζημιές λόγω της κρίσης της πανδημίας επεξεργάζονται στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να “κλειδώσει” τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το ψαλίδι στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος για το 2021 που πληρώνουν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα θα γίνει ανά επιχείρηση ή ανά κλάδο στη βάση συγκεκριμένων ποσοτικών στοιχείων και εκτιμήσεων που θα δείχνουν το μέγεθος της προβλεπόμενης ζημιάς το 2020. Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, στόχος της κυβέρνησης είναι “αυτός που έχει ζημιά να μην χρειαστεί να πληρώσει καθόλου προκαταβολή φόρου”. Επί της ουσίας θα δίνονται από φέτος στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες με ζημιές οι επιστροφές φόρου που θα δικαιούνταν το 2021, εάν κατέβαλαν κανονικά στο 100% τις προκαταβολές φόρου φέτος. Έτσι με τον τρόπο αυτόν δίνεται ανάσα ρευστότητας σε όλους όσοι γράφουν φέτος ζημιές λόγω της επέλασης του κορονοϊού και παράλληλα περιορίζονται οι δυσάρεστες δημοσιονομικές εκπλήξεις για τον προϋπολογισμό το 2021. Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών η προκαταβολή φόρου θα μηδενίσει φέτος για τα ξενοδοχεία και τις τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και για επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης.

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida