Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για επιχειρήσεις: Μέχρι πότε μπορείτε να υποβάλετε αιτήσεις – Ποιους αφορά

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Από σήμερα, 2 Ιουλίου έως 23 Σεπτεμβρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο www.ependyseis.gr/mis για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ “Ενίσχυση επιχειρήσεων για την εφαρμογή καινοτομιών ή/και αποτελεσμάτων έρευνας και τεχνολογίας – Ίδρυση και εκσυγχρονισμός υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταποίησης και τουρισμού στη Δυτ. Μακεδονία”.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψηφίους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης. Αιτήσεις χρηματοδότησης στις οποίες δεν έχoυν συμπληρωθεί όλα τα υποχρεωτικά προς συμπλήρωση πεδία του ΠΣΚΕ, δεν θα είναι δυνατό να υποβληθούν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ. Μάλιστα στο ” πλαίσιο της Δράσης ενισχύονται υφιστάμενες και νέες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για επενδυτικά σχέδια ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και κατ’ επέκταση να βελτιωθεί η θέση τους στην εγχώρια και διεθνή αγορά με ελάχιστο επιχορηγούμενο ποσό τουλάχιστον 80.000,00 ευρώ και μέγιστο επιχορηγούμενο ποσό 500.000,00 ευρώ. Η διάρκεια υλοποίησης των έργων δε θα μπορεί να υπερβαίνει τους 24 μήνες. Και το ύψος της επιδότησης ορίζεται στο 45% για τις πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και στο 35% για τις μεσαίες”.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες ή υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μεταποίησης και τουρισμού της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και θα ενισχυθούν κατά προτεραιότητα οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς προτεραιότητας της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης – RIS3 της συγκεκριμένης Περιφέρειας. Αναλυτικά στους παραγωγικούς κλάδους της Αγροδιατροφής (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων, τρόφιμα, ποτά), Γούνας – Δερμάτινων Προϊόντων, Περιβάλλοντος (ενέργεια, μεταλλικές κατασκευές) και Τουρισμού.

Τι χρηματοδοτείται 

*Κτίρια, λοιπές εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος

*Μηχανήματα – Εξοπλισμός

*Μεταφορικά

*Λογισμικό

*Ιστοσελίδα

*E-shop

*Πιστοποίηση προϊόντων – υπηρεσιών – διαδικασιών

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τις ενίσχυση των ΜμΕ εδώ

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida