965

Πως να συμπληρώσετε την δήλωση φιλικού διακανονισμού σε τροχαίο

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υπάρχουν δύο τρόποι να συμπληρώσετε την δήλωση φιλικού διακανονισμού σε τροχαίο ατύχημα…

Ο ένας είναι ο κλασικός τρόπος του εντύπου που σας έχει δώσει η ασφαλιστική σας εταιρία και πρέπει να φροντίσετε να το έχετε πάντα μαζί σας στο αυτοκίνητο.

Ο δεύτερος , αν είστε τύποι που σας αρέσει η τεχνολογία , είναι να έχετε κατεβάσει στην κινητή σας συσκευή Android η iphone την εφαρμογή e-accident.eu/el/ που είναι πανευρωπαϊκή για όλα τα συστήματα φιλικού διακανονισμού και υποστηρίζει και τα ελληνικά

Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε όταν βρίσκεστε στον τόπο του ατυχήματος:

1. Αν υπάρχουν τραυματισμοί καλέστε αμέσως την Αστυνομία.

2. Αν υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές παρουσιάστε ένα Έντυπο φιλικής δήλωσης και συμπληρώστε το μαζί με τον άλλο οδηγό. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση στυλό διαρκείας και πιέστε δυνατά για να είναι ευανάγνωστο το αντίγραφο. Τα στοιχεία πρέπει να είναι συμπληρωμένα όλα, ευανάγνωστα και να έχετε βεβαιωθεί ότι έχουν περαστεί και στα αντίγραφα από κάτω.

3. Συμβουλευτείτε το Σήμα Ασφάλισης, το δίπλωμα οδήγησης ή την Πράσινη Κάρτα για την απάντηση των ερωτήσεων.

4. Υποδείξτε με τόξο το αρχικό σημείο σύγκρουσης στο έντυπο.

5. Σημειώστε με Χ στα αντίστοιχα για κάθε όχημα τετραγωνίδια για να γίνει σαφές το σχεδιάγραμμα στο έντυπο που έχετε στα χέρια σας. Γράψτε τον αριθμό των τετραγωνιδίων που έχετε συμπληρώσει.

6. Φτιάξτε το σχεδιάγραμμα του ατυχήματος στο αντίστοιχο πεδίο του εντύπου.

7. Αν υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες, πάρτε τα στοιχεία τους πριν φύγουν και απαντήστε στην αντίστοιχη ερώτηση που βρίσκεται στο έντυπο.

8. Μην ξεχάσετε να : α) Υπογράψτε και οι δύο οδηγοί. β) Κρατήστε ο κάθε οδηγός από ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο του Εντύπου. γ) Προωθείστε το Έντυπο χωρίς καθυστέρηση στην ασφαλιστική εταιρία σας.

Κοινοποιήστε το άρθρο