Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ, αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν

Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ, αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν

stefanos tsikas ptolemaida teba pdm
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλεύρης: Δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ, αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν

 

Επιμένει στην απομάκρυνση των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονται ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “Κάποιος που αρνείται την επιστήμη του, δεν μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, απαντώντας σήμερα στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιώργου Λαμπρούλη και αποκάλυψε πως βρίσκεται υπό επεξεργασία διάταξη που ορίζει ως τυπικό προσόν, για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, τον εμβολιασμό.

“Η θέση του υπουργού Υγείας, που την έχω εισηγηθεί στην κυβέρνηση, είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, είπε ο Θάνος Πλεύρης.

“Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία, δεν τίθεται θέμα επιστροφής των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό, ακριβώς επειδή υπάρχει πανδημία, δεν θα επιστρέψουν αυτοί που δεν εμβολιάζονται. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας, που την έχω εισηγηθεί στην κυβέρνηση, είναι ότι οι άνθρωποι που δεν θα εμβολιαστούν, δεν πρέπει να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας”, είπε ο Θάνος Πλεύρης για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου.

Και πρόσθεσε: “το υπουργείο επεξεργάζεται διάταξη, και στις 31 Μαρτίου, δύο πράγματα μπορεί να συμβούν, ή θα παραταθεί η αναστολή, για όσο διαρκεί η πανδημία, ή θα υπάρξει διάταξη που θα ορίζει ως τυπικό προσόν, για να παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ, τον εμβολιασμό, και συνεπώς, όποιος δεν εμβολιάζεται, δεν θα παραμείνει στο ΕΣΥ και οι θέσεις που θα αδειάσουν, θα προκηρυχθούν γι΄αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται τώρα ως επικουρικοί στο ΕΣΥ. Δεν είναι ριψάσπιδες, βρίσκονται στη μάχη, με ένα αλτρουισμό, απέναντι στην κοινωνία, και έχουν εμβολιαστεί και παρέχουν τις υπηρεσίες τους και είναι δίπλα στον πολίτη”.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.