Περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας σε εφαρμογές κινητών που χρησιμοποιούν και παιδιά- Ποιες είναι

Eordaialive Team
4λ ανάγνωσης
Περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας σε εφαρμογές κινητών που χρησιμοποιούν και παιδιά- Ποιες είναι

Περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας σε εφαρμογές κινητών που χρησιμοποιούν και παιδιά- Ποιες είναι

 

Φαινόμενα εκδικητικής πορνογραφίας μέσω και εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων σε κινητά και υπολογιστές που χρησιμοποιούν και ανήλικοι εντόπισαν οι ελληνικές Αρχές. Χρήστες ανεβάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης treats και στη συνέχεια αναρτώνται Link από site πορνογραφικού περιεχομένου σε πλατφόρμες όπως το discord, reddit, Telegram και Kik.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

 

Πολλές ιστορίες εκδικητικής πορνογραφίας δεν καταγγέλλονται επίσημα ενώ σύμφωνα με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η εικόνα των υποθέσεων παραμένει σταθερή. Το 2021 η υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος χειρίστηκε 13 υποθέσεις εκδικητικής πορνογραφίας εκ των οποίων οι πέντε αφορούσαν ανήλικα θύματα. Η εικόνα παραμένει σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ανέφεραν πηγές των ελληνικών Αρχών στο ethnos.gr. Περιστατικά εκδικητικής πορνογραφίας έχουν εντοπιστεί και σε ιστοσελίδες με video πορνογραφικού περιεχομένου όπως ενδεικτικά youporn, xhamster, xvideos, pornhub xnxx, chatpic.

«Πετάγονται» βίντεο με πρωταγωνίστριες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης

 

«Στο Discord μπορείς να δημιουργήσεις ένα φιλόξενο μέρος για τις κοινότητες και τους φίλους σου. Ένα μέρος για να έρχεστε κοντά και να διασκεδάζετε μέσω κειμένου, ομιλίας και βίντεο. Είτε ανήκεις σε έναν σχολικό σύλλογο, σε μια ομάδα gaming ή σε μια παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα, είτε απλά θες να τα πεις με λίγους και καλούς φίλους, το Discord σε βοηθά να μιλάς μαζί τους κάθε μέρα και να συναναστρέφεστε πιο συχνά» αναφέρει η εφαρμογή. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου «πετάγονται» βίντεο με πρωταγωνίστριες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή μόνες τους σε στιγμές αυτοϊκανοποίησης.

 

Στόχος των δραστών με το ανέβασμα των βίντεο είναι να εκθέσουν ή να εκδικηθούν την πρώην ή νυν σύντροφό τους ή απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν φίλες τους με σκοπό το κέρδος. Πολλές φορές μάλιστα ο δράστης υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για γνωριμία ή εκμεταλλεύεται κάποια επαφή με μια κοπέλα στο Ιnstagram, ώστε να αποσπάσει το σχετικό υλικό και να το ανεβάσει στην πλατφόρμα. Με αυτό τον τρόπο οι κοπέλες μετατρέπονται οι ίδιες σε θύματα, καθώς έχουν στείλει υλικό στους χρήστες χωρίς όμως να γνωρίζουν την κατάληξή του.

 

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που χρήστες της εφαρμογής στέλνουν μηνύματα σε ανήλικές κοπέλες για να στείλουν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο. Με τα κινητά τηλέφωνα να γίνονται όλο και πιο έξυπνα και οι κάμερες να περιλαμβάνονται ως βασικός εξοπλισμός στα περισσότερα μοντέλα, η δημοσιοποίηση εικόνων και βίντεο είναι πλέον δυνατή και επιτυγχάνεται άμεσα και με μεγάλη ευκολία. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των ατόμων που μοιράζονται οικείες εικόνες με τους συντρόφους τους μέσω κοινωνικών μέσων και άλλων υπηρεσιών άμεσων μηνυμάτων

 

Ενδεικτικό είναι το Role Play (παιχνίδι ρόλων) της εφαρμογής Kik που προσφέρει στους χρήστες της. «Μπορείς να αλλάξεις τα προσωπικά σου στοιχεία και να επιλέξεις την ηλικιακή ομάδα που σε ενδιαφέρει», εξηγεί χρήστης. «Μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς να κάνω τίποτα, δυο προφίλ που υποθετικά ανήκαν σε έφηβες, με πλησίασαν. Το ένα, δε, από τα δύο είχε ψευδώνυμο που παρέπεμπε σε προσωπικά προβλήματα (σημ. Suicide=Αυτοκτονία)». Παράλληλα, διαθέτει «εφαρμογές-μέσα-στην-εφαρμογή» κάνοντας το έτσι πολύ εύκολο να κρύψουν ακατάλληλο υλικό ή συνομιλίες από τους γονείς τους.

 

Αλλά και στην δωρεάν υπηρεσία ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων Telegram πίσω από τις κρυπτογραφημένες βιντεοκλήσεις κρύβονται πολλές φορές ιστορίες εκδικητικής πορνογραφίας. Τα θύματα εκδικητικής πορνογραφίας πρέπει να ενημερώνουν άμεσα τις αρχές έτσι ώστε να λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και δράσεις, τόσο προς το θύμα, όσο και προς τον θύτη.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Ανακοίνωση

Το Eordaialive πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης, ωστόσο μέχρι αυτή η διαδικασία να ολοκληρωθεί, σας δίνετε η δυνατότητα να διαβάζετε τα παλαιότερα μας άρθρα .Σύντομα θα είμαστε και πάλι κοντά σας!