Ενημέρωση με νέα και ειδήσεις από Πτολεμαΐδα, Εορδαία, Κοζάνη, Ελλάδα και από όλο τον κόσμο

Παιδικοί Σταθμοί: Δυνατότητα λειτουργίας έως τις 6 το απόγευμα (ΚΥΑ)

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Το σχέδιο της ΚΥΑ του υπουργείου Εσωτερικών για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ο νέος κανονισμός λειτουργίας, που είναι αυτή τη στιγμή στο στάδιο της διαβούλευσης με ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι παιδικοί σταθμοί θα μπορούν να λειτουργούν ακόμη και μέχρι τις 6 το απόγευμα προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οι γονείς που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΚΥΑ:

  • Στους βρεφικούς Σταθμούς θα γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως 2,5 ετών και στους παιδικούς, από 2,5 ετών έως την ηλικία εγγραφής τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση.
  • Τα δικαιολογητικά για την εγγραφή είναι: α) αίτηση εγγραφής, β) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, γ) βεβαίωση εργοδότη ότι και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι ή πρόκειται να εργαστούν εντός μηνός από την υποβολή της αίτησης εγγραφής, δ) βεβαίωση ανεργίας των γονέων από τον ΟΑΕΔ, ε) βεβαίωση υγείας του παιδιού, στ) αντίγραφο φορολογικής δήλωσης εισοδήματος και εκκαθαριστικού σημειώματος των γονέων και ζ) κάθε άλλο δικαιολογητικό που το Διοικητικό ή Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί απαραίτητο.
  • Η λειτουργία των Παιδικών & Βρεφονηπιακών Σταθμών αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους, επί πέντε μέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), με ωράριο από 7 το πρωί έως 4 το απόγευμα και δυνατότητα παράτασης 2 ωρών, με σχετική απόφαση Διοικητικού ή Δημοτικού Συμβουλίου.
  • Κάθε Βρεφικός Σταθμός πρέπει να συγκροτείται: α) από τμήματα βρεφών 6 μηνών – 1,5 ετών, β) από τμήματα βρεφών 1,5 ετών – 2,5 ετών.
  • Κάθε Παιδικός Σταθμός πρέπει να συγκροτείται: α) από τμήματα νηπίων 2,5 ετών – 3,5 ετών, β) από τμήματα νηπίων 3,5 ετών – ηλικία εγγραφής στην ΥΕ.
  • Κάθε μικτός Βρεφονηπιακός Σταθμός αποτελείται από τα προαναφερόμενα τμήματα.
  • Σε κάθε Βρεφικό Τμήμα φιλοξενούνται έως 12 βρέφη με 2 παιδαγωγούς και μία βοηθό.
  • Κάθε Τμήμα Παιδικού Σταθμού εξυπηρετεί έως 25 παιδιά με μία παιδαγωγό και μία βοηθό.
  • Στα Βρεφικά Τμήματα μπορούν να φιλοξενούνται και βρέφη από 2 μηνών, μετά από απόφαση του αρμόδιου Οργάνου.
  • Είναι υποχρεωτική ιατρική παρακολούθηση από παιδίατρο, ανά 15 ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 13 ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΚΥΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: 

kya1_paidikoi

kya2_paidikoi

kya3_paidikoi

 

kya4_paidikoi

 

567

8

9

10

11

12

Anagnostis Ptolemaida
Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Δείτε το νέο spot της ΔΙΑΔΥΜΑ
Pink Woman Ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida
iordanidis ptolemaida