Κωτσιδης Στέφανος

Παιδικοί σταθμοί: Αυξάνεται ο αριθμός των δικαιούχων

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία - Δημοτικά Σχολεία (μέχρι πότε γίνονται)
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής” της ΕΕΤΑΑ, ενώ σε μία εβδομάδα (στις 24/8) θα ανακοινωθούν και οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι ο (αρχικός) προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 175 εκατ. Ευρώ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι από τους, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 110.000 τελικούς δικαιούχους θα λάβουν voucher περί τους 81.000.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Untitled-2

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, από τα στοιχεία των αιτήσεων προκύπτει ότι προκειμένου να συμπεριληφθούν  στο σύνολο τους τόσο τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας όσο και αυτά που περιλαμβάνουν πρόσωπα με αναπηρία, όπως έχουν δεσμευθεί οι συναρμόδιοι υπουργοί (Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας), ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 83 έως 85.000 δικαιούχους, ωστόσο ο τελικός αριθμός θα γίνει γνωστός στις 24 Αυγούστου.

Να σημειωθεί ότι με την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ουσία γίνεται γνωστό ποιοι απορρίφθηκαν είτε γιατί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις είτε γιατί είχαν ελλιπη δικαιολογητικά. Οι συγκεκριμένοι αιτούντες έχουν το δικαίωμα ένστασης έως την ερχόμενη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ενώ δύο ημέρες αργότερα θα ανακοινωθούν οι τελικοί δικαιούχοι.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νέο σύστημα:

– οι γονείς μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα τη δομή (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) στην οποία επιθυμούν να εγγράψουν το παιδί τους.

– η αξία τοποθέτησης (voucher) δεν συνδέεται με συγκεκριμένη θέση σε κάποια δομή αλλά ακολουθεί τον δικαιούχο (γονέας). Δηλαδή, ο γονέας έχει το δικαίωμα να αλλάξει παιδικό σταθμό/ΚΔΑΠ/ΚΔΑΠ-ΜΕΑ χωρίς να χάνει το voucher.

Πηγή:gorganews.gr

Πως σας φάνηκε το άρθρο;
+1
0
+1
0
+1
0
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

BnS Ptolemaida

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Το eordaialive.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενο τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το eordaialive.com ασπάζεται βαθιά, τις δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.