Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξουν τα ίντερνετ καφέ και τα γυμναστήρια

Παπαθανάσης: Πότε θα ανοίξουν τα ίντερνετ καφέ και τα γυμναστήρια

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εντός του Ιουνίου θα ανοίξουν τα ίντερνετ καφέ ενώ αργότερα θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.
Όπως επεσήμανε στην ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» , τα ίντερνετ καφέ υπάγονται στην περίπτωση των καταστημάτων που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους και κατά συνέπεια θα ανοίξουν στην επόμενη φάση, εντός του Ιουνίου, ενώ τα γυμναστήρια θα ανοίξουν αργότερα στις τελικές φάσεις του σχεδίου της επιστροφής στην κανονικότητα.
Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα της εστίασης λέγοντας ότι σήμερα επανέρχονται στην εργασία τους όσοι απασχολούνται στην εστίαση και ανέρχονται σε περίπου 320.000 πολίτες. Κατά συνέπεια γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα.
Σε ότι αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους, επανέλαβε ότι δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες να αναπτύξουν καθίσματα σε διπλάσιο χώρο όπου υπάρχει η δυνατότητα και παρατήρησε ότι ενδεχομένως να υπάρξουν κάποια προβλήματα στην αρχή, αλλά είναι σίγουρος ότι και οι Δήμοι θα τρέξουν τις διαδικασίες και τα όποια προβλήματα θα έχουν λυθεί εντός των επομένων ημερών.
Για τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα. Συμπλήρωσε δε, πως για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους ειδικούς και «θα δούμε τι πρέπει να αλλάξει ή να διορθωθεί», σύμφωνα με τις οδηγίες τους.
Για τη μείωση του ΦΠΑ σε καφέ και άλλα ροφήματα, τόνισε ότι θα ισχύσει από την 1η Ιουνίου. Συμπλήρωσε πως υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα υγιεινής και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα εστίασης.

Κοινοποιήστε το άρθρο