Οι Ενεργοί Νέοι του ΟΕΝΕΦ σε Ανταλλαγή Νέων στην Γερμανία!

Οι Ενεργοί Νέοι του ΟΕΝΕΦ σε Ανταλλαγή Νέων στην Γερμανία!

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Ενεργοί Νέοι του ΟΕΝΕΦ σε Ανταλλαγή Νέων στην Γερμανία!

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων (youth exchange) με τίτλο: “WASTECADEMY“, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, το οποίο υλοποιήθηκε στην πόλη Erfurt της Γερμανίας, από τις 17 Ιουλίου μέχρι και τις 26 Ιουλίου 2022.

 

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας – (ΟΕΝΕΦ) συμμετέχει σε διεθνές δίκτυο οργανισμών νεολαίας και εξασφάλισε τη συμμετοχή 5 ενήλικων ατόμων από τη Φλώρινα, προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία κινητικότητας σε νέους και νέες της πόλης. Στο εν λόγω σχέδιο ανταλλαγής, συμμετείχαν συνολικά 35 νέες και νέοι από 7 διαφορετικές χώρες, αναπτύσσοντας καινοτόμες μεθόδους για την ένταξη όλων των ανθρώπων σε μία ποιοτική ζωή στην κοινωνία.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι εθελοντές του ΟΕΝΕΦ έλαβαν μέρος σε ποικίλες δράσεις μη τυπικής μάθησης, στοχεύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη του πλανήτη μας. Τα εργαστήρια είχαν ως θεματικές την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με ζητήματα όπως η ανακύκλωση, η διαχείριση αποβλήτων, η μετακίνηση με “πράσινα” μέσα και η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης. Επίσης, ακολούθησε επίσκεψη σε τοπικό εργοστάσιο της πόλης, όπου οι συμμετέχοντες/ουσες περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του και ενημερώθηκαν για τη σωστή συλλογή και διαλογή των αποβλήτων.

 

Μέσω της κινητοποίησης και των κινήτρων γύρω από έναν κοινό σκοπό, οι νέοι/ες κατάφεραν να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση τους και να κατανοήσουν τον αντίκτυπο των δράσεών τους στην τοπική κοινωνία. Εντόπισαν πολλούς διαφορετικούς τρόπους βιωσιμότητας και ευημερίας του πλανήτη, αλληλεπίδρασαν με άτομα από διαφορετικές χώρες και βίωσαν ένα αίσθημα ανεκτικότητας και αποδοχής, ενισχύοντας την έννοια του Ενεργού Ευρωπαίου πολίτη.

 

Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας εκπροσώπησαν οι εθελοντές: Σωτηρία Σιώκη, Αντώνης Ζαραβέλης, Χρήστος Τερεζής, Δημήτρης Ζήδρος και Γιώργος Ζαραβέλης.

 

Η επιτυχής συνεργασία με τον γερμανικό οργανισμό νεολαίας, Next Level, πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς 5 ακόμη ενήλικες νέοι/νέες θα ταξιδέψουν στο Erfurt προκειμένου να συμμετάσχουν στην επόμενη ανταλλαγή “GREENCADEMY”, από τις 5 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2022. Εάν θέλετε να είστε μέρος της επόμενης ακαδημίας, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.

 

Μείνετε συντονισμένοι/ες!

 

Οι Νέοι Μπροστά!

germany zero waste erasmus 952 germany zero waste erasmus 918 germany zero waste erasmus 1062 germany zero waste erasmus 331 germany zero waste erasmus 228 germany zero waste erasmus 841

 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.