Βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί: Διευκρινίσεις από τη κ. Μιχαηλίδου για τα vouchers

Βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί: Διευκρινίσεις από τη κ. Μιχαηλίδου για τα vouchers

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί: Διευκρινίσεις από τη κ. Μιχαηλίδου για τα vouchers

Διευκρινίσεις για το τρόπο που θα δοθούν τα vouchers των βρεφονηπιακών–  παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ στους δικαιούχους  έδωσε σήμερα  η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στον ANT1. 

Όπως είπε κ. Μιχαηλίδου για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα ενταχθούν κατά 20% περισσότερα παιδιά στο πρόγραμμα. “Αυτό σημαίνει 30% υψηλότερα εισοδήματα” τόνισε  και παρέθεσε ένα σχετικό παράδειγμα.

“Μια οικογένεια που έχει 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως και 33.000 ευρώ μπορεί να κάνει αίτηση και να πάρει το voucher “, σημείωσε και υπενθύμισε δε ότι αυτή η οικογένεια έπρεπε να έχει έως τώρα εισόδημα μέχρι 30 χιλιάδων ευρώ για να πάρει κουπόνι.

Οι  δικαιούχοι των vouchers εκτιμάται ότι είναι περίπου 210.000 και αφορά παιδιά εργαζομένων γονιών του ιδιωτικού αλλά και του δημοσίου τομέα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Βρεφονηπιακοί  σταθμοί: Πώς θα δοθούν τα vouchers

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε πώς θα δοθούν τα vouchers στους δικαιούχους. Μια οικογένεια με δύο παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω των 33 χιλιάδες  ευρώ θα λάβει το voucher, τόνισε και ξεκαθάρισε ότι αυτό αφορά ανεξαρτήτως των χαρακτηριστικών που έχει ένα νοικοκυριό, δηλαδή εάν αυτό  αποτελείται από μονογονεϊκό γονέα ή δύο γονείς κλπ.  Δεν μπαίνει μπροστά καμία μοριοδότηση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τόνισε.  Επίσης επεσήμανε ότι δικαιούχοι των vouchers θα ανακοινωθούν στις  23 Αυγούστου .

Τι ισχύει για τις οικογένειες  που έχουν παιδιά με ψυχικές παθήσεις, σωματικές, ψυχικές  με αναπηρίες

Τέλος μίλησε και για τις οικογένειες  που έχουν παιδιά με ψυχικές παθήσεις , σωματικές, ψυχικές  με αναπηρίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει ”  κανένα εισοδηματικό κριτήριο. Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς που δέχονται άτομα αναπηρία εκεί δεν υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο. Δηλαδή όποιοι κάνουν αίτηση ανεξαρτήτως  το τι θα “ματσάρει” το taxisnet θα πάρουν κουπόνι από το υπουργείο Εργασίας”, σημείωσε.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο:

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.