ΟΑΕΔ: Δεν θα εφαρμοσθεί υπουργική απόφαση εις βάρος δανειοληπτών του πρώην ΟΕΚ

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Δεν θα εφαρμόσει η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ την υπουργική απόφαση του 2018 που δίνει τη δυνατότητα καταλογισμού οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ, διευκρινίζει με ανακοίνωση του ο Οργανισμός.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμού

Η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν θα εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση του 2018 για τον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν έχει καμία πρόθεση για τη λήψη μέτρων κατά των δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ, που δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους. Αντιθέτως προτίθεται να τροποποιήσει τη σχετική δυνατότητα καταλογισμού οφειλών, που δίδει υπουργική απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι ισχυρισμοί αυτοί προήλθαν από ανακοίνωση συνδικαλιστικής παράταξης που κοινοποιήθηκε στα Μέσα Ενημέρωσης την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019, προκαλώντας σύγχυση στους άμεσα ενδιαφερομένους.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει από τις αρχές του 2020, στον καταλογισμό οφειλών μέσω ΔΟΥ σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών του τέως ΟΕΚ, που δεν θα έχουν προχωρήσει στην υποβολή αιτήσεων ρύθμισης χρεών δανείων από ίδια κεφάλαια (με διαγραφή χρεών κάτω των 6.000 ευρώ και «κούρεμα» του 15% του αρχικού ποσού) μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Επί του συγκεκριμένου θέματος διευκρινίζεται:
«Η νέα Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη σχετική ρύθμιση (προβλέπεται στη με αριθμ. 52246/3173/2018/ΦΕΚ Β’ 539/16.02.2018 Υπουργική Απόφαση), σε βάρος των δανειοληπτών του τ. ΟΕΚ. Αφενός διότι είναι κοινωνικά ανάλγητη, αφετέρου διότι έρχεται σε ευθεία αντίθεση με διατάξεις της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίες διαθέτοντας υπερνομοθετική ισχύ, υποχρεώνουν τα κράτη – μέλη της ΕΕ να εξασφαλίζουν στους πολίτες τους ‘’υψηλό επίπεδο οικονομικής προσιτότητας’’ στην κοινωνική στέγαση. Για τον λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε σήμερα, Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, πρόταση προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την τροποποίηση των επίμαχων ρυθμίσεων της εν λόγω υπουργικής απόφασης προς όφελος των δανειοληπτών».

Nikou asfaleies Ptolemaida

Στείλτε τη δική σας είδηση, σχόλιο, καταγγελία στο eordaialive.com Τηλεφωνικά στο 2463504856 – 6981893715, στο FaceBook , μέσω email στο info@eordaialive.com

Aκούστε μας LIVE! Ράδιο Καψούρα!

Θεατρικοποίηση των ιστορικών ποιημάτων της Παρθένας Τσοκτουρίδου από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Τορόντο του Καναδά

iordanidis ptolemaida
Xatzipavlidis Sinergio Ptolemaida