Η εταιρεία"ALFA" Αθανάσιος Κουκουτάρης ΑΕΒΕ Κοζάνη : Εκφράζει την αγάπη της προς τον συνάνθρωπο όχι με λόγια αλλά εμπράκτως ,προσφέροντας προϊόν κατάψυξης στις οικογένειες των πολυτέκνων,με ιδιαίτερα κοινωνικά -οικονομικά προβλήματα. 👉Η διάθεση του προϊόντος θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου μετά τις 10.30 π.μ στα γραφεία του συλλόγου μας. 👉 Επισημαίνουμε ως διοίκηση ,ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις ότι θα δοθούν κατά προτεραιότητα σε οικογένειες που έχουν προσκομίσει απαραίτητα δικαιολογητικά έως εξαντλήσεως των αποθεμάτων. 👉Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα Covid-19, παρακαλούμε να έχετε τσάντα μεταφοράς. Το Δ.Σ του συλλόγου Πολυτέκνων Γονέων Εορδαίας.

Ο σύλλογος πολυτέκνων Εορδαίας για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

stefanos tsikas ptolemaida KDAP ARLEKINOS
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

8η ΜΑΡΤΙΟΥ :  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Η  8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον οργανισμό Ηνωμένων εθνών ως παγκόσμια ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας και τη Διεθνή Ειρήνη.

Με τις ρίζες της να ξεκινούν από τις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του 20ου αιώνα σε Ευρώπη και ΗΠΑ που ζητούσαν ίσα δικαιώματα ψήφου. Καθιερώθηκε το 1910 με πρόταση της Γερμανίδας σοσιαλίστριας Κλάρα Ζέτκιν κι εορτάσθηκε για πρώτη φορά το 1911.Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο, για την υποστήριξη και αξιολόγηση της θέσης των γυναικών στη κοινωνία.

Στις 8η Μαρτίου γυναίκες όλων των χωρών θυμούνται τα επιτεύγματα των γυναικών στην κοινωνία, αλλά και ανισότητες που παραμένουν, της φτώχιας που πλήττει περισσότερο τις γυναίκες, της διαφοράς στην αμοιβή σε σχέση με τους άντρες, των  δυσκολιών την αγορά εργασίας και την προστασία της μητρότητας στον αγώνα για ένα ευτυχέστερο μέλλον.

Στην πραγματικότητα δεν περνά ούτε μία μέρα του έτους που η γυναίκα να μην έχει την τιμητική της. Καθημερινά μία γυναίκα πολύτεκνη . όπως και κάθε γυναίκα άλλωστε, γιορτάζει ως  σύζυγος  , σύντροφος, κόρη, εγγονή, φίλη. Γιορτάζει ως εργαζόμενη ως άτομο δημιουργικό, κοινωνικό, η κύρια  όμως και σημαντικότερη καθημερινή γιορτή της είναι ο ρόλος της ως μητέρα.

Η ευθύνη και το βάρος της οικογένειας πέφτει στη γυναίκα η οποία έχει πολλούς ρόλους και θυσιάζει τον εαυτό της. Οφείλουμε να την τιμήσουμε για την προσφορά της και τις θυσίες της , αφού αποτελεί ,για όλους, παράδειγμα  ανδρείας και γενναιότητας . Η πολιτεία είναι απών  από την γυναίκα, που δεν την στηρίζει, δεν βοηθάει , δεν δίνει κίνητρα. Πρέπει να γίνει αρωγός και συμπαραστάτης της. Πρέπει να αναλάβουμε περισσότερες πρωτοβουλίες να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών ,  που αφενός θα εξαλείψουν κάθε είδος διάκριση και ανισότητας ανάμεσα στα δύο φύλα και αφετέρου θα εγγυηθούν την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής όχι μόνο σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις αλλά κυρίως τα δικαιώματα.

Η ισότητα πρέπει να είναι αβίαστη, καθημερινή στάση ζωής.

 

           ΓΙΑ  ΤΟ ΔΣ    :                         Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  :                            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

                                                      ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΑΡΙΑ                  ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                 

Κοινοποιήστε το άρθρο

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

asfaleies nikou ptolemaida
Tagged